Inloggen
GEORGIUS - ID 2447


Kroniekberichten

Datum 11 april 1909
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Terschelling, 9 april. De zeilaak GEORGIUS, hier met averij binnengekomen, moet gelost en op de helling gebracht worden om hersteld te worden.

Afbeelding
Datum 23 juli 1909
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bremen, 18 juli. De op de Weser in brand gestaan hebbende Nederlandse tjalk GEORGIUS vertrok gisteren met een lading zand naar Borkum, om vandaar naar Delfzijl te gaan, waar het schip zal repareren.

Afbeelding
Datum 08 april 1910
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Delfzijl, 7 april. Volgens hier ontvangen bericht is het Nederlandse aakschip GEORGIUS, kapt. Van der Wal, met gerst naar Carolinensiel bestemd, bij Wangeroog gestrand. Volk gered. Er is akkoord gemaakt om het schip te lichten en ter bestemmingsplaats te brengen.

Afbeelding
Datum 06 november 1912
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Cuxhaven, 1 november. De Nederlandse aak GEORGIUS, schipper Van der Wal, met rogge van Altona naar Oldenburg bestemd, is verschenen nacht tijdens een NW storm op drift gegaan en geraakte in een gevaarlijke positie. Het vaartuig verloor anker en 60 vadem ketting en werd in de haven gesleept.

Afbeelding
Datum 17 september 1914
Krant NNO - Nieuwsblad van het Noorden

Desertie. Lodewijk K., is te Oldenburg gedeserteerd van het Nederlandse schip GEORGIUS, kapt L. v.d. Wal te Delfzijl, waarop hij 22 mei was aangemonsterd. Beklaagde noch getuigen waren aanwezig. Eis 3 weken gevangenisstraf tegen beklaagde die ongunstig bekend staat. Op 6 januari werd Geert S. van Appingedam te IJmuiden aangemonsterd op het Nederlandse schip GERRITTINA kapt. M. Alberts te Delfzijl, is hij op 9 januari gedeserteerd, Eis: 14 dagen gevangenisstraf.
Jan Hendrik P. van Groningen, is op 5 sept. te Cardiff gedeserteerd van het Nederlandse schip EUROPA, kapt. T. Tammes, na op 6 januari op dat schip te zijn aangemonsterd.
Eis: 14 dagen gevangenisstraf.
De vierde deserteur was Jelte Hielko S., van Leens, niet verschenen. Deze was 4 febr. te Groningen aangemonsterd op het Nederlandse schip ALBERDINA, kapt J. Kiestra. Beklaagde is echter te Dordrecht niet aan boord gekomen en de NLG 20 handgeld gehouden. Eis tegen beklaagde, die niet gunstig bekend staat, 1 maand gevangenisstraf Uitspraak in deze zaken heden over 8 dagen.

Afbeelding