Inloggen
VRACHTZOEKER - ID 17732


Kroniekberichten

Datum 19 december 1917
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kristiania, 10 december. Het van Rotterdam alhier aangekomen zeilschip VRACHTZOEKER heeft op de reis met zeer slecht weer te kampen gehad. De lichtmatroos is met een stortzee over boord geslagen. Bovendien heeft het schip schade over dek.

Afbeelding
Datum 17 april 1918
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlaardingen, 16 april. Door de Zeevaart Maatschappij ‘Zuid- Holland’ alhier, directie de heren H. de Groot en J.L. van Belkurn, zijn aangekocht de reeds voor de vrachtvaart omgebouwde loggerschepen De VRACHTZOEKER en CORNELIS, van de heer Hub. Dirkzwager te Scheveningen. Beide schepen liggen te Rotterdam, zijn reeds geladen en zullen deze week nog naar Noorwegen vertrekken.

Afbeelding
Datum 01 april 1919
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Hamburg, 28 maart. De Nederlandse logger VRACHTZOEKER, met stukgoed van Rotterdam naar Arhus bestemd, is 27 dezer voor noodhaven te Frederikshavn binnengelopen.

Afbeelding
Datum 22 mei 1919
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad

Het mijnengevaar!
Kapitein J. van Zelm, van de vrachtlogger VRACHTZOEKER, van de rederij N.V. Zeevrachtvaart Maatschappij Zuid-Hol land te Vlaardingen, directie J. v. Belkum & H. de Groot, rapporteert, dat hij op 55°-32' NB en 05°-22' OL, 2 verankerde mijnen gepasseerd is, waarvan één onder het schip doorging. Vlak hierop zag men de tweede mijn, die men eveneens rakelings voorbij ging. Daar deze mijn hoger lag, had men bij het er overheen varen ongetwijfeld in de lucht gevlogen. Voor eigen veiligheid ging toen de bemanning in de scheepsboot en stelde een onderzoek in of er nog meer mijnen waren te zien. Dit bleek niet het geval te zijn, waarna men weer aan boord ging en de reis voortzette. Dat de bemanning angstige ogenblikken heeft meegemaakt, kan men begrijpen!

Afbeelding
Datum 14 november 1919
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Mobile, 6 november. De Nederlandse sleepboot ATLAS is na een reis van meer dan 15.000 mijl heden van Singapore alhier aangekomen om spoedig enige lichters van hier naar Curaçao te slepen. Het schip is slechts een kleine zeeboot, niet gebouwd voor de oceaan en het feit dat zij de lange reis van Singapore volbracht, heeft veel belangstelling gewekt in de plaatselijke scheepvaartkringen. De officieren zijn Hollanders, de verdere bemanning bestaat geheel uit Chinezen.
De reis van de ATLAS is gegaan door de Indische Oceaan, Arabische Zee, Rode Zee, Suezkanaal, Middellandse Zee, Straat van Gibraltar en tenslotte over de Atlantic en door de Golf van Mexico. De reis over de Atlantische Oceaan is voorspoedig geweest; van Gibraltar naar Horta (Azoren) heeft de ATLAS nogal zwaar weer gehad. De verschansing aan bakboord was geheel bedolven onder de aanschietende zeeën en het schip helde steeds meer en meer over. Door de machine te stoppen en het schip met de kop op de zee te gooien werd echter het gevaar bezworen en de ATLAS kwam langzaamaan weer recht. Om herhaling te voorkomen is van koers veranderd en een gedeelte van het ketelwater overboord gepompt, om daarna koers te zetten naar Horta om water bij te laden en de reis te vervolgen naar Mobile.
AH 151119
IJmuiden, 14 november. De vrachtlogger VRACHTZOEKER, in ballast van Havre naar Blyth, is hedenmiddag als bijlegger hier binnengelopen met gescheurde zeilen.
AH 151119
Hartlepool. 12 november. De vrachtlogger FLEVO VIII werd op15 mijl van Whitby opgepikt en hier binnengebracht door de admiraliteitsdrifter BOREALIS.

Afbeelding
Datum 22 november 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bjorneborg, 18 november. Van de lading hout van het stoomschip ROSSUM worden 100 standaards achtergelaten.
AH 221119
IJmuiden, 21 november. De hier met schade binnengelopen vrachtlogger VRACHTZOEKER is naar Amsterdam opgevaren ten einde aldaar in het dok te worden opgenomen.
AH 221119
IJmuiden, 21 november. De motorschoener VRIJENBAN II, met motor- en brandschade hier binnengelopen, zal hier repareren, waarna het schip buitenom naar Rotterdam zal vertrekken.

Afbeelding