Inloggen
DOLFIJN - ID 1746


Kroniekberichten

Datum 07 juni 1912
Krant NNO - Nieuwsblad van het Noorden
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 7 juli. Het zeilschip DOLFIJN, kapt. Beck, is alhier binnengekomen met gebroken zeilen en beschadigde ankerspil, opgelopen tijdens slecht weer in de Bans Balg.
Een en ander werd hier gerepareerd. Het schip werd binnen gesleept door de sleepboot ENGELINA, kapt. Zwart, en was op reis van Hamburg naar Dortmund.

Afbeelding
Datum 09 februari 1916
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 8 februari. Volgens particulier bericht is de Nederlandse schoener DOLFIJN, kapt. Beck, 21 januari bij Dragör met de bemanning verongelukt. De DOLFIJN was 87 ton groot en werd in 1897 gebouwd. Kapitein Beck was tevens reder.

Afbeelding
Datum 16 juni 1916
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Uitspraak Raad voor de Scheepvaart (bijvoegsel Staatscourant)

Raad voor de Scheepvaart. Daarna werd een onderzoek ingesteld betreffende het vermoedelijk met man en muis vergaan van het tjalkschip DOLFIJN in het Duitse mijnenveld aan de kust van Zweden ter hoogte van het Drogden lichtschip. De 6e juni werd het lijk van kapitein Beck drijvende gevonden in de buurt van Denemarken. De 8e januari vertrok het vaartuig van Lübeck naar Landskrona, de 16e januari werd het gepraaid, na die datum is er niets meer van vernomen. Alleen werd bericht ontvangen, dat een klein vaartuig in het mijnenveld aan de Zweedse kust is vergaan. Vermoedelijk is dit hetzelfde vaartuig, de DOLFIJN, waarvan wordt verondersteld, dat het de 18e januari is vergaan. Zekerheid daaromtrent bestaat echter niet. De Raad zal in dezen later uitspraak doen.

Afbeelding