Inloggen
BONNE ÉTOILE - ID 17221


Kroniekberichten

Datum 29 maart 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 22 maart. Den 20 en 21 dezer zijn voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen VENILLIA VAN ROTTERDAM (opm: brik VENILLIA, thuishaven Rotterdam), kapt. W. van der Kolff, van Jersey, en LE HÉROS, kapt. H. Poppen, van Batavia, beide met koffie; PACKET VAN AMSTERDAM, kapt. L. Lauwers (opm: het fregat PAKET VAN AMSTERDAM was op 4 maart voor NLG 12.000 aangekocht door J.A. Elsen, Antwerpen, waar het de naam TWEE GEBROEDERS kreeg; kapt. L. Lauwers), van Amsterdam met ballast; DE JONGE ALIDA, kapt. H. Brinkman, van Rouen met koffie en suiker.
Ook zijn, van den 19 tot den 22 dezer van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de JONGE PIETER, kapt. J. Addeson, naar Londen met boomschors; SARA, kapt. J. Bunemeijer, naar Hull met vlas; SNOWDOWN, kapt. M. Humphries, naar Londen met tarwe en vlas; SCOTIA, kapt. R. Deal, naar Leith met vlas; METEORE, kapt. L. de Neeker, naar Rio de Janeiro met stukgoederen.

Afbeelding
Datum 14 mei 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 7 mei. Het schip LES DEUX NANTAIS, kapt. A. Mahé, ligt thans binnen onze haven om te lossen.
Gisteren is op onze rede aangekomen het schip JACOBA, kapt. A.K. de Groot, van Dantzig naar Brussel gedestineerd met houtwaren.
Van den 4 dezer tot heden zijn voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen: LA BELLE ALLIANCE, kapt. O.A. Wilman van Londen met stukgoederen; PADANG, kapt. Z.M. Barston van Cuba met koffie; L’AIMABLE PAULINE, kapt. L.J. Luitjes, van Buenos Aires met droge huiden; LES TROIS AMIS, kapt. H.H. Rieke van Hull met stukgoederen.
Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en van den 4 dezer tot heden van onze rede naar zee gezeild: de VROUW HENDRINA, kapt. K. van den Oever, naar Londen met vlas, wol en granen; SARAH, kapt. J.A. Buenemeyer, naar Hull met vlas, EENIGHEDEN, kapt. G.T. Urbye, naar Drontheim met ballast; DE VROUW HELENA, kapt. D.J. Greeven naar Londen, DEN PAULINE, kapt. C. Brandaris naar Liverpool, beide met tarwe; DE VROUW GEZINA, kapt. J.H. Mulder, naar Arbroath met vlas.

Afbeelding
Datum 14 juni 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 4 juni. Den 1 dezer zijn van quarantaine ontslagen en naar Antwerpen opgezeild: MOUNT VERNON, kapt. J. Bussley, en PEGASUS, kapt. G.N. de Haan, beide van Charlestown, met rijst.
Gisteren is alhier te rede gekomen: DE JONGE JOHANNA, kapt. J. Rickmers, van Rouaan naar Brussel gedestineerd met steen.
Voorts zijn sedert den 1 dezer voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: DE VROUW CATHARINA, kapt. J. van der Schuyt van Londen, en de AURORA, kapt. B.J. Wijgers van Memel, beide met stukgoederen; THE ROSE, kapt. P. Diheame, van Jersey met koffie en huiden; DE MARIA, kapt. T. ? (onleesbaar) van Liverpool met klipzout; TOM AND MARY, kapt. Bailhuche, van Jersey met koffie en huiden; VICTORIE, kapt. G. Kuper, van Rouen met steen; THE EAGLE, kapt. H.R. Duckworth, van Londen met ballast.
Ook zijn van Antwerpen der Schelde afgekomen en den 1 dezer naar zee gezeild: ADAMONT, kapt. W. Goodsman, naar Liverpool met katoen; DE VROUW JAANTJE, kapt. A. Jonkhoff, naar Londen en JOHAN GEORG, kapt. W. Kleininga naar Glasgow, beide met boomschors; DE HERSTELLER, kapt. R.J. Duiff, naar Archangel met ballast; DE JONGE IZA(rest niet leesbaar), kapt. B.H. Drent naar Beverwich met boomschors; THE PRIMROSE, kapt. W. Emmery, naar Hull met vlas; HANEFOORDS, kapt. L.G. Bossen, naar Memel met ballast.
Den 7 dito. Van den 4 dezer tot heden zijn voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen: LOUISE, kapt. D. Guyt, van Jersey met koffie; LA CAROLINA, kapt. L. Soupat van Havre-de-Grace; DE AREND, kapt. H. Elbring van Londen en SARA, kapt. J.F. Bunnemeijer van Hull, alle drie met stukgoederen; L’AVENTURE, kapt. J.F. Poodts, van de Havannah met koffie en suiker; deze laatste moet quarantaine houden. (opm: de betr. pagina van de krant was gescheurd, e.e.a. slecht leesbaar)

Afbeelding
Datum 20 augustus 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 9 augustus. Het is ons vorig No. vermeld schip JACOBA, kapt. J.J. Rink hetwelk bij het binnenkomen aan de grond hebbende gezeten, alhier in de haven is binnengelopen, is nu lossende wegens lekkagie, om te repareren.
Van den 7 dezer tot heden zijn voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: de VIGILANTIE, kapt. A. Duijndam, van Havre de Grace met stukgoederen; LA JEUNE LOUIS, kapt. Le Vasseur, van de Havanna met koffie en suiker; dit schip moet quarantaine houden; de VROUW MARGARETHA, kapt. H.J. Veen, met klipzout en MEJUFVROUW ANNA LUPPINA, kapt. B.H. Plukker, met stukgoederen en klipzout, beide van Liverpool.
Den 13 dito. Den 11 dezer zijn alhier ter rede gekomen het schip JACOBA, kapt. A.K. de Groot van Dantzig en de HERSTELLING, kapt. B. de Jong van Riga, beide naar Brussel gedestineerd, met houtwaren.
Ook zijn van den 10 dezer tot heden voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: de JUFVROUW ALIDA, kapt. L.K. Tiktak van Petersburg, laatst van Veere met potasch; de VROUW CATHARINA, kapt. K.H. Wijkmeijer van Havre de Grace en de VROUW CATHARINA, kapt. J. van der Schuyt van Londen, beide met stukgoederen; FRANCIS MILLER, kapt. G. Card van New York met katoen.
Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en van den 11 dezer tot heden naar zee gezeild: LA BELLE ALLIANCE, kapt. O.A. Wilman met klaverzaad; de VROUW HEILTJE, kapt. S.C. de Vries en de VROUW PETINA, kapt. K.D. Mulder, beide met boomschors en alle drie naar Londen; ZEPHIR, kapt. J. Willaert naar Alexandrie in Egypte; RIO-PACKET, kapt. N. le Mesurier naar Guernsey, en L’ISIS, kapt. J. Morel naar Havre de Grace, alle drie met stukgoederen; PERSEVERANCE, kapt. J. Metaijer met potasch en NEPTUNES, kapt. H.E. de Jong met ballast, beide naar Duinkerken; ANNAH, kapt. J. Talbot, naar Bordeaux met ballast; CLARA MARGARETHA, kapt. P.D. Dik naar Aberdeen, met boomschors; de VIER GEBROEDERS, kapt. R.G. Oostra naar Petersburg en de VIER GEBROEDERS, kapt. J.J. Hustede naar Hamburg, beide met stukgoederen; de VROUW ALBERTINA, kapt. J.J. Maak, naar Hamburg met ballast; SARAH, kapt. F.A. Bunnemeijer, naar Hull met vlas en boomschors; de VROUW ALBERDINA, kapt. P.E. Mooi, naar Arbroath met vlas; de VROUW MARTHA, kapt. T.R. de Jonge, naar Boston met boomschors.
Den 16 dito. Heden is alhier ter rede gekomen het schip de VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit van Dantzig naar Brussel gedestineerd met houtwaren.
Ook zijn van den 14 dezer tot heden voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: LOUISE, kapt. D. Guijt, van Jersey met stukgoederen; LE VOLTIGEUR, kapt. M. Knudsen, van Lissabon met fruit enz; REBECCA, kapt. J. Anderson, de JONGE ALIDA, kapt. H. Brinkman, beide van Hull en VICTORIA, kapt. G. Kuper van Londen, alle drie met stukgoederen.

Afbeelding
Datum 22 september 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 17 september. Het Oostenrijkse driemastschip NICCA, kapt. M.A. Tarabochia, in onze vorige vermeld, heeft, na hier een nieuw roer te hebben aangehangen, gisteren deszelfs reis naar Antwerpen voortgezet.
Den 14 dezer is van quarantaine ontslagen en naar Antwerpen opgezeild, CANTEN, kapt. A. Liberal van de Havanna.
Den 14 en 16 dezer zijn voor Brussel gedestineerd, op onze rede aangekomen: NEPTUNES, kapt. W.A. Bakker, van Petersburg met stukgoederen en meubilair; de DRIE GEBROEDERS, kapt. C.J. Claassen, van Riga met houtwaren; de VRIENDSCHAP, kapt. F.G. Rhijn, van Palermo en Alicante met zwavel en schumac (opm: soort gras).
Ook zijn, van den 14 dezer tot heden voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen: SARA, kapt. F. Bunnemeijer, van Hull met stukgoederen; NEPTUNES, kapt. R. Petit, met huiden en verfhout en COLLETTA EN CHARLOTTA, kapt. F.A. Claeys, met huiden en aambeelden, beide van Rio de Janeiro; THE DUKE OF GLOUCESTER, kapt. W. de la Rue, van Guernsey met koffie en huiden.
Van Antwerpen is de Schelde afgekomen, en den 14 dezer van onze rede naar zee gezeild: de HOOP, kapt. J.G. Patje, naar Leith met boomschors.

Afbeelding
Datum 31 december 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 17 december. Den 15 en 16 dezer zijn alhier ter rede gekomen: DIE LANDWEHR, kapt. J. Hertzberg, van Guernsey met koffie en ballast en DIANA, kapt. A. van Dijk, van Liverpool met klipzout, beide naar Rotterdam gedestineerd; zijnde de laatste, wegens bekomen lekkage, in de haven binnengekomen.
Voorts zijn van den 14 dezer tot heden, op onze rede aangekomen: de FLORA, kapt. H. Christen, van Marseille naar Ostende gedestineerd met stukgoederen; de HERSTELLING, kapt. B.H. Smit, van Riga naar Dendermonde bestemd met zaaizaad; LE COURIER, kapt. B. Boutin, van Lebourne naar Brussel gedestineerd met wijn,
Naar Antwerpen bestemd: de TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Lobeek, van Havre-de-Grace met stukgoederen; L’UNION, kapt. J. Rickmers, van Cette met wijn en spiritus; PROVIDENTIA, kapt. M. Madsen, van Bordeaux met wijn en koffie; JOHANNA HAZINA, kapt. D.J. Jonge, DE JONGE LODEWIJK, kapt. H.A. Wagenaar, de JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.J. Tiddens en CONSTANCE, kapt. P. van der Kerkhoven, alle vier van Liverpool met klipzout en katoen; THE CHARLES, kapt. J. Terode, van Guernsey met koffie en huiden; CYBILLE, kapt. W. Holmes, van New York met koffie en thee; REINIERA, kapt. G.M. Meuger, van Villa-Nova met fruit; DE VROUW ANNA, kapt. H.J. Korter en de BRABANDER, kapt. A.E. de Groot, beide van Liverpool met klipzout en katoen; L’ESPERANCE, kapt. A. van Geyt, van Londen met stukgoederen; THE ROVER, kapt. F.R. Cobb, van Rio de Janeiro met koffie en suiker; DE VROUW MARCHINA, kapt. C. van de Weeg, van Londen met stukgoederen; de JUFFER TITSIA, kapt. L.J. Besseling, van Liverpool met klipzout; LE SANS REPOS, kapt. C. Pethers, van Londen met stukgoederen; LE JEUNE FRANÇOIS, kapt. F. Duperrier, van Bordeaux met wijn.
Den 19 dito. Den 17 dezer is het schip de GOEDE WELVAART, kapt. J.J. Vos, van Ostende naar Nantes gedestineerd met ballast, als bijlegger alhier in de haven gekomen.
Nog zijn, den 17 en 18 dezer, alhier ter rede gekomen: deTWEE GEBROEDERS, kapt. E.R. Borchers en VERHILDERSUM, kapt. J.C. Visser, beide van Bordeaux naar Rotterdam gedestineerd, met wijn en pruimen; WILHELMINA CATHARINA, kapt. Z. Olsen, van Malaga met stukgoederen en HERMANA, kapt. H. Rode, van Bordeaux met wijn en stukgoederen, beide naar Antwerpen bestemd.
Ook zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en heden van onze rede naar zee gezeild: BETHEL, kapt. J. Hall, met vlas en SARAH, kapt. J. Buunemeijer, met vlas en paardebonen, beide naar Hull; HEBE, kapt. R. Heaviside, naar Londen met boomschors.
Den 20 dito. Gisteren is van hier vertrokken het schip de FLORA, kapt. H. Christen, van Marseille naar Ostende gedestineerd met stukgoederen.
Ook zijn gisteren van onze rede naar zee gezeild, de volgende schepen, welke van Antwerpen de Schelde waren afgekomen: VIGILANTIA, kapt. H.H. Sepsen, naar Newcastle met boomschors; JANVRIN, kapt. J. Ballaine, naar Jersey met tarwe; THE SUFFOLK, kapt. T. Endiest, naar Batavia met jenever; DE VROUW ANNEGINA, kapt. E.R. Huisman, naar Bristol met gerst; de JONGE NICOLAAS, kapt. H. Peters, naar Liverpool met meekrap; ENJER MARGARETHA, kapt. L.A. Cornelisse, naar Noorwegen met ballast; DAENE, kapt. J.D. Visser, naar Londen met boomschors; de JONGE HORTENCE, kapt. H. Ortes, met aardappelen en stukgoederen, en l’ÉCLAIR, kapt. D. Salzsieder, met ballast, beide naar Messina; HECTOR, kapt. A. Carton, naar Leith met boomschors; de TWEE GEBROEDERS, kapt. N.H. Bay, naar Dartmouth met ballast; VICTORIA, kapt. G. Kuper, naar Londen met boomschors.
Voorts zijn sedert onze laatste voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen: de JONGE BAREND, kapt. B.R. van Wijk van Riga, laatst van Veere met lijnzaad; L’ALLIANCE, kapt. Conteaux dit Bauvais, van Duinkerken met wijn.
Den 24 dito. Den 21 dezer is alhier ter rede gekomen het schip DIANA, kapt. A. van Dijk, van Liverpool naar Rotterdam gedestineerd, met klipzout; alsmede de WELVAART, kapt. J.J. Vos van Ostende naar Nantes gedestineerd met ballast.
Van den 21 dezer tot heden zijn, voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: LES TROIS AMIS (opm: DRIE VRIENDEN), kapt. R.Z. Schut, van Londen met stukgoederen; de HOOP, kapt. D. Bas, van Havre-de-Grace met koffie en thee; LES TROIS FRÈRES, kapt. H.H. Rieke, van Londen met stukgoederen; de JONGE AUKE, kapt. K.A. Blauw, van Nantes met wijn en pruimen; de GOEDE HOOP, kapt. H. van den Oever, van Buenos Aires, laatst van Veere en DE COCK, kapt. E. den Duits, van Buenos Aires, beide met huiden; JUNE, kapt. N. Heitmann, van Bayonne met wijn; PORTIA, kapt. J.H. Sulliman, van Kadix met wol; HOWED OWEN, kapt. H.G. Walker, van Fernambuco met suiker; de GEBROEDERS GEELVINK, kapt. C.H. Bruns, van Memel met houtwaren; laatstgemelde kapitein rapporteert, dat hij tien weken reis van Riga naar Vlissingen, en een anker en verscheidene zeilen heeft verloren, doch dat hij, door de hulp van twee vissers, in staat is geweest zijne reis voort te zetten. De WILLEM, kapt. H.H. Kok, van Marennes, met zout; de JONGE WILLEM, kapt. P.Y. Jobs, van Marseille met stukgoederen; THE RADIANT, kapt. C. Phillips, van St. Jago-de-Cuba met suiker.
Ook zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en den 21 dezer van onze rede naar zee gezeild: LE HENRY, kapt. J. van der Steene, naar Mantanzas met jenever en lijnzaad; REBECCA, kapt. J. Saul, naar Salem met ballast; L’ADÈLE, kapt. M. Micheälsen (opm: brik, kapt. M.C. Michaelsen), naar Batavia met stukgoederen; NEVA, kapt. A. Barston, naar Sevilla met ballast; LA MARIE GABRIELLE, kapt. A. Berger, naar Bordeaux met bonen en erwten; de TWEE VRIENDEN, kapt. T. Hamilton, naar de Havanna met stukgoederen.

Afbeelding
Datum 07 maart 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 21 februari. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: BETHELL, kapt. T. Hall van Hull. De wind WNW.
Den 22 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: BUITEN VERWACHTING, kapt. C. van der Plas van Bordeaux; ELISABETH EN CORNELIA, kapt. J. Parlevliet van Liverpool en DE VROUW JANTINA, kapt. Z. Jans van Oléron. Van de morgen zeilden in zee: LONDON, kapt. F.F. Gibbs en PRINS VAN SAXE COBURG, kapt. J. Ladd, beide naar Londen. De wind ZW.
Den 23 dito. Het schip HERCULES, kapt. W. Vaugham, is onder de Zuidwal op de rede gekomen en vervolgens naar boven gezeild. Van de morgen arriveerden uit zee: EDINA, kapt. R. Cant van Leith en BRUNSWICH PACKET, kapt. P. Gillespie van Leith.
De wind WZW.
Den 24 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: MARIA, kapt. T. Tayall van Leith, en SARA, kapt. F.A. Bunnemeijer van Hull, als bijlegger naar Antwerpen. De wind NW.
Den 25 dito. Kapt. Bunnemeijer is van de morgen binnen door naar Antwerpen gezeild.
De wind ZW.
Den 26 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: LIVERPOOL PACKET, kapt. G. Reid van Aberdeen, en PRINS LEOPOLD, kapt. J. Watson van Hull. De wind NW.
Den 27 dito. De pakketboot is gisteren wegens de hoge zee teruggekomen; hedenmiddag arriveerden uit zee: EDINBURG PACKET, kapt. J.D. Williams van Londen en LINA FERDINANDA, kapt. P.K. Petersen van Bandol. De wind ZW.
Den 28 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: JONGE ANTHONY, kapt. T. Azon Jacometti, van Batavia, laatst van Vlissingen; DRIE GEBROEDERS, kapt. G.J. Meeuw van Smyrna, ligt quarantaine en SEARCH, kapt. W.J. Penlerich van Londen. De wind WNW.
2 maart. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: FLORA, kapt. D. Rooderkerk van Liverpool, en EARL OF CLANCARTY, kapt. I. Heath van Londen.
Heden zeilden in zee: POMONA, kapt. G. Curray naar Newcastle; MARY, kapt. R. Small naar Leith; COMMERCE, kapt. S. Golder en ELIZA, kapt. J. Hart, beide naar Londen.
Kapitein G.J. Meeuw is van de quarantaine ontslagen. De wind ZZW.
Den 3 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: Zr.Ms. paketbrik DE ZWALUW, luitenant Ambt. De wind ZW.
Den 4 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: SIMON JOHANNA ELISABETH, kapt. H. van der Valk, van Marennes.

Afbeelding
Datum 02 november 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 17 oktober. Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen, en van den 10 dezer tot heden van onze rede naar zee gezeild: DE COMMERCIE, kapt. J. Pedersen, naar Noorwegen met ballast; DE BRABANDER, kapt. R.R. de Haan, naar Bristol met haver; DE JOSEPH, kapt. J.H. Arends, naar Belfast met boomschors; ELISA, kapt. J. Renken, naar Londen met haver; DE JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.J. Tiddens, naar de Marennes met ballast; THE JUNO, kapt. H. Belts, naar Liverpool met gerst; DE LEEUW, kapt. J. Verbruggen met boomschors, JOHANNA MARIA, kapt. J. Schoneveld met haver, ALEXANDER THE GREAT, kapt. Will Pace met boomschors en de VRIENDSCHAP, kapt. W.M. Zwart met boomschors, alle vier naar Londen; THE COURIER, kapt. C. Coxon, naar Liverpool met stukgoederen; DE JONGE PIETER, kapt. J.R. Brons, naar Hull met haver en vlas; DE TWEE BROEDERS, kapt. J.K. Potjewijd en ANTWERPS WELVAREN (opm: eerste reis van de brik ANTWERPSCH WELVAREN, thuishaven Antwerpen), kapt. N. Peters, beide naar de Marennes en THE COURIER, kapt. G.H. Wallace naar Newgoth, alle drie met ballast; LA BELLE ALLIANCE, kapt. O.A. Wilman, naar Londen met haver; FRANCISKUS, kapt. B.H. Riche, naar Bilboa met lijnwaden; SARAH, kapt. G. Unruh, naar Hull met haver; DE JONGE CORNELIS, kapt. H.K. Dijkhuis, met haver en boomschors en THE FOUNTAIN, kapt. A. Boldry met tarwe, beide naar Londen; LA VIERGE MARIE, kapt. J de Meire, naar Messina met steenkolen; CLOTHILDE, kapt. H. Polter, naar Renfrew met boomschors; ANTWERPEN, kapt. H.C. Schut, naar Londen met haver; DE VICTORIE, kapt. G. Kuper, op avontuur met ballast; L’UNION, kapt. R. Maalsted, naar Demerary met stukgoederen; DE JONGE JUFFROUW ELISABETH, kapt. J.D. Brisée, naar Rio Grande met ballast; DOROTHEA LOUISA, kapt. J.C. Knaack, naar Fits-Roy met boomschors; DE VROUW ALBERDINA, kapt. H.K. Rentes, naar Londen met bonen; PERSIA, kapt. D. Elivell, naar Philadelphia met zink en ballast; DE HARMONIE, kapt. H. de Voss, naar de Oostzee met ballast; BOUTJE JOHANNA, kapt. K.D.E. Kamp, naar Londen met haver; ANTWERPS PACKET, kapt. L. Hawegh, naar Hull met boomschors; DE GOEDE HOOP, kapt. J.E. Dik Jr., naar Dublin met haver; DE MEELZAK, kapt. J.H. Witteveen, naar Bristol met haver en bonen.
Den 21 dito. Gisteren is van onze rede naar zee gezeild, DE LIEFDE, kapt. S. Koorn, van Rotterdam naar Duinkerken gedestineerd met stukgoederen.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en van den 19 dezer tot heden van onze rede naar zee gezeild: WILLIAM PARKER, kapt. Th. Brown met tarwe, LIBRA, kapt. G.R. Engelsman met haver en LE CEZAR, kapt. M. Schalk met boomschors, alle drie naar Londen; LE VOLTIGEUR, kapt. M. Knudsen, naar Marseille met stukgoederen; THE GARNET, kapt. Th. Torrey, naar West-Indië en PALMIRA, kapt. C. de Voss naar Charlestown, beide met ballast; SIR JAMES SAUMARY, kapt. E. le Feuvre, naar Guernsey met tarwe; LA ROSE, kapt. F. Guillaume, naar St. Valéry met zink; LE ST. MICHEL, kapt. E.P. Brons, naar Hull met lijnzaad; MINERVA, kapt. T. Mooy, naar Londen met haver; AUGUSTA, kapt. J.G. Sap, naar Exeter met boomschors; DE VROUW HENDIKA, kapt. K. van den Oever en L’ESPERANCE, kapt. A. van Geyt, naar Londen met boomschors.
Ook zijn den 18 en 20 dezer voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: THE HARVEY, kapt. P. Eldert, van de Havanna met koffie en suiker; MARIA JOHANNA ELISABETH, kapt. H.G. Boekhout, van Memel met houtwaren.
Den 24 dito. Van quarantaine is ontslagen en naar Antwerpen opgezeild: HARVEST, kapt. P. Eldred van de Havanna.
Sedert den 22 dezer zijn voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen: THE SUPERB, kapt. H. Shanack, van Londen met passagiers; DE NIEUWE ONDERNEMING, kapt. K.L. Domeni, DE VROUW ANNA, kapt. H.J. Korter, DE NOORDSTAR, kapt. E.G. Boekhout en DE GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot, alle vier van de Marennes met zout; CHRISTINA VOS, kapt. N.A. Smaal, van Tremblade met zout; DIANA, kapt. J.A. Panjer van Duinkerken en JACOBA HENRIETTE, kapt. J.G. Bart van Bordeaux, beide met wijn; SUSAN, kapt. W. Waters, naar Mantanzas met suiker en koffie; DE VROUW REINA, kapt. H. Koops en DE GOEDE HOOP, kapt. H.H. Pot, beide van Tremblade met zout; CONSTANCE, kapt. J. van der Kerkhoven, van de Marennes met zout; THE NYMPH, kapt. J. Kennedy, van Cowes met suiker en koffie.
Ook zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en den 23 dezer van onze rede naar zee gezeild: WILLIAM GALL, kapt. E. Lott, naar Londen met haver en bonen; THE PELICAN, kapt. Ph. Manuel, naar Jersey met stukgoederen met stukgoederen; DE MERCUUR, kapt. J.F. Pieters Smit naar Lima, LE BAYONNAIS, kapt. P. Chatillon naar Havre-de-Grace en CATHARINA AND JANE, kapt. W. Jackson naar Haïti, alle drie met stukgoederen; DE VROUW GEERTRUIDA, kapt. H.A. Bekkering, naar Hull met haver; MARIA MATHILDA, kapt. J. Lovgreen, naar Rio de Janeiro en DE TWEE ZUSTERS, kapt. S.J.L. Tieman naar Hamburg, beide met stukgoederen.
Den 28 dito. Den 25 dezer is alhier ter rede gekomen met onbepaalde destinatie het schip JOSEPH ET ANN, kapt. J. Milne, van Londen met ballast.
Voorts zijn van den 25 dezer tot heden voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: DE VALCK, kapt. L. de Valck, van Londen met suiker en koffie; DE OOSTZEE, kapt. T.C. Heitman, van Bordeaux met wijn en stukgoederen; THE JASON, kapt. J. Seal, van Liverpool met generale lading; DE ELSINA, kapt. E.G. Pekelder, van Jersey met stukgoederen; DE TWEE BROEDERS, kapt. S.J. Brouwer, van Tremblade met zout; DE VRIENDSCHAP, kapt. J. van Gelder, van Malaga met wijn enz.; PIETER EN MARIA, kapt. C.P. Eggers en DE MARIA, kapt. J. Zirck, beide van de Marennes met zout; DE VERWACHTING, kapt. J.H. Schippers, van Villa-Nova met vijgen; DE JONGE JAN, kapt. G. Segaert, van Londen met stukgoederen; THE PALMER, kapt. Th. Taylor, van Alicante met zwavel; LE SANS REPOS, kapt. C. Pethers, van Londen met stukgoederen; DE ONDERNEMING, kapt. T.G. Klip, van Malaga met vruchten; SUFFOLK, kapt. T. Endicot, van Batavia met koffie; HARMONIE, kapt. J.J. Kraeft, van Riga met houtwaren.
Van onze rede is naar zee gezeild de Engelse stoomboot THE SUPERB, kapt. H. Strenach, van Antwerpen naar Londen bestemd met stukgoederen en passagiers, alsmede het schip CATHARINA AND JANE, kapt. J. Jackson, naar Haïti met ballast; welke laatste echter door contrariewind is teruggekomen.

Afbeelding
Datum 28 november 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 24 november. Gisteren namiddag en heden arriveerden uit zee: APOLLO, kapt. D. Fairburn van Hull; PLANTER, kapt. T. Smith van Leith. De wind ZW.
Den 25 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: THETFORD, kapt. W. Patrick van Hull; MAAS, kapt. J. Blake en ABEONA, kapt. J. Hegg, beide van Londen. De wind ZZW.
Gisteren namiddag arriveerden uit zee: SARA, kapt. G. Unrich van Hull, als bijlegger naar Antwerpen; BELINA, kapt. D. Michels, STEPHEN GALL, kapt. W. Story en BADAJOZ, kapt. R. Davison, alle van Londen. De wind ZW.

Afbeelding
Datum 28 december 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 16 december. Gisteren zeilde naar zee Zr. Ms. fregat KENAU HASSELAAR, gecommandeerd door de kapitein-ter-zee M. van der Loeff; ook is met het beste gevolg uit ’s Rijks dok op de rede gebracht, Zr.Ms. schip van oorlog DE ZEEUW, gecommandeerd door de kapitein-ter-zee Lucas, zijnde naar de Oost-Indien bestemd.
Ook is alsnu van onze rede naar Londen vertrokken, het teruggekomen pleitschip HERKULES, kapt. J.F. Ulrich met haver.
Nog is heden van onze rede naar Duinkerken gezeild, DE LIEFDE, kapt. N. Heyblok, van Rotterdam met stukgoederen.
Eindelijk zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en gisteren en heden van onze rede naar zee gezeild: FRANKLIN, kapt. C. Jacodwell, naar Salem met metselsteen; DE VIJF GEBROEDERS, kapt. J.F. Poodts, naar de Havanna met stukgoederen; THE SUFFOLK, kapt. T. Endicot naar Salem; THE CORSAIR, kapt. J. Durrell naar New Orleans; VENTRASO, kapt. W.J. Abbot naar Charlestown en DE JONGE HORTENSE, kapt. O.H. Arends naar Messina, alle vier met ballast; ZEPHYR, kapt. S. Nielsen, naar Gibraltar met stukgoederen; THE NYMPH, kapt. J. Kennedy,naar Liverpool met haver, vlas en klaverzaad; TELEGRAAF, kapt. E. Berry, naar Charlestown met metselsteen; DE JONGE AUGUST, kapt. P.A. Durand, naar Rio-Grande met ballast (opm: eerste reis van deze Antwerpse brik); HARMANUS, kapt. H.A. Jongebloed, naar Topsham met boomschors; LEONIDAS, kapt. J.S. Stent, naar de Havanna met stukgoederen; THE NIMBLE, kapt. A. Scott, naar Londen met haver en bonen; DE JONGE CORNELIA, kapt. A.H. Oortjes, naar Hull met haver; DE JONGE ISABELLA, kapt. H.B. Drent, naar Londen met boomschors; JOHANNA, kapt. E. Ziffer en DE DRIE VRIENDEN, kapt. H.H. Ricke, beide naar Londen met haver; L’ADÈLE, kapt. H. Michielse, naar Rio de Janeiro met metselsteen; DE JONGE JACOBUS, kapt. J. Bouwens, BUCEPHALUS, kapt. R. Guilt en L’EUGÈNE, kapt. S. Massam, alle drie naar Londen met haver; CERINNA, kapt. S. Teasdell, naar Yarmouth met haver en bonen; FELIX, kapt. C.M. van Dijcke, naar de Havanna met stukgoederen.
Den 14 dezer zijn voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen: DE VROUW HENDRIKA, kapt. K. van den Oever met stukgoederen, THE JASON, kapt. J. Seals en THE PARRAGON, kapt. E. Caster, beide met ballast en alle drie van Londen; LE JEUNE NORBERT, kapt. J.B. Neurenberg, van Rio de Janeiro met koffie en huiden.
Den 19 dito. Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en heden van onzer rede naar zee gezeild: DE PELIKAAN, kapt. J.H. Ricke met boomschors, DE ELIZA, kapt. P. Renken en DE MARIA, kapt. J. Zirck, beide met haver en bonen; DE JONGE CESAR, kapt. M. Schalk met haver, alle vier naar Londen; MARIE ELLIOT, kapt. R. Pearce, naar Guernsey met gerst; CATHARINE CAROLINE, kapt. J.J. Schlie, naar Leith met boomschors.
Den 17 dezer zijn voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: THE MANSFIELD, kapt. A. Masters, van Montevideo met huiden; ZEPHYR, kapt. J. Flemming, van de Havanna met suiker en koffie; deze laatste moet quarantaine houden.
Den 23 dito. Van Antwerpen zijn, de Schelde afgekomen en den 20 dezer van onze rede naar zee gezeild: THE GEORGE, kapt. P. Morris, naar Boston met ballast; SARAH, kapt. G. Unruh, naar Hull met haver.
Ook zijn, van den 19 dezer tot heden voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: LONDON PACKET, kapt. H. le Mackay, van Boston met suiker en koffie; THE MERIDIAN, kapt. Ch. Hatch, van Rio de Janeiro met koffie; THE CONFUSIOUS, kapt. Ph. Riley, van Porto Cabello met verfhout; THE ALFRED, kapt. W. Bellingham, van Rio de Janeiro met stukgoederen; DE VROUW HENDRIKA, kapt. H. Bandix, van Bayonne met terpentijn; DE HARMONIE, kapt. H.K. Potjewijd, van de Marennes met zout; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van Havre-de-Grace met stukgoederen; RACHEL, kapt. Ant. Ash, met ballast en THE PRIMROSE, kapt. G. Vollaris, met stukgoederen, beide van Hull; LA JOYEUSE ARRIVÉE, kapt. F. Beniest, DE JONGE SOPHIA, kapt. J.F. Muys en DE VROUW MARIANNE, kapt. C. van der Weeg, alle drie van Londen met stukgoederen; ZEPHYR, kapt. J. Flemming, van de Havanna met suiker en koffie; deze laatste is heden van quarantaine ontslagen en naar Antwerpen opgezeild.

Afbeelding
Datum 25 oktober 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 24 oktober. De 22e, des namiddags, zeilden van Helvoetsluis Zr.Ms. brik van oorlog ZWALUW, luitenant Ampt; ANTHONIJ, kapt. M. Azon Jacometti, naar Batavia en arriveerde PHOENIX, kapt. Anderson, van Batavia (zijnde door behulp van de stoomboot ATTWOOD, kapt. Stranack, binnen gesleept en onder de Goerese haven geankerd). De 23e, des morgens, DE EERSTELING, kapt. H.F. Klie, DE STAD GRONINGEN, kapt. J.J. Kortrijk en DE HARMONIE, kapt. Stroobuur, van Marennes en de MARIA ADRIANA, kapt. J. Parlevliet, van Villa Nova.
De 22e, des namiddags, arriveerde te Brielle ST. PIETER, kapt. M. van den Bosch, van Ostende. De 23e, des namiddags arriveerden te Helvoetsluis DE AGATHA, kapt. B.J. Potjewijd, JOHANNA EN ANNA ALIDA, kapt. J.J. Kortrijk en DE VREDE, kapt. J.J. Greeven, van Marennes; LOUISA, kapt. D. Guijt, van Jersey; CONCORDIA, kapt. B.J. de Boer, van St. Ubes. Kapt. Kortrijk, bovengemeld, rapporteert, dat hij de 21e dezer, ter hoogte van het eiland Wight, in goede staat gepraaid heeft een brikschip (opm: KONING DER NEDERLANDEN), gevoerd door kapt. S. van Delden, met de Rotterdamse nommervlag 75.
De 23e, des namiddags, arriveerde in de Maas DE VRIENDSCHAP, kapt. .P. de Jong, van Dantzig.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DE AREND, kapt. H. Elbring, naar Yarmouth; SARAH, kapt. O.M. Schol, naar Hull; DE ELIZA, kapt. J. Renken en DE JONGE JOHANNA, kapt. W. Poel naar Londen; DE JONGE HORTENCE, kapt. H.A. Niebering (opm: buitenlander) en KAREL EN WILLEM, kapt. J.F. Schulte naar de Middellandse Zee; DIANA, kapt. R. Albers, naar Cork; JOHANNA MARIA, kapt. P.H. Groens, naar Marennes; CHARLOTTE EMELIE, kapt. J. Claeijs, naar Norie.

Afbeelding
Datum 13 december 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 11 december. Het schip SARA, kapt. O.M. Schol, met traan, staal, ijzerwerk, katoenen garens, wollen, enz. van Hull naar Antwerpen, de 6e dezer als bijlegger binnengekomen, is op de Zuidwal geraakt en heeft een loodschuit en volk, op goede mannen zeggen, aangenomen; de lading werd in een lichter beschadigd gelost en zou naar de haven van Texel gebracht worden, alwaar men ook hoopte, het schip weder vlot zijnde, binnen te brengen.

Afbeelding