Inloggen
CATHARINA GEERTINA - ID 16784


Kroniekberichten

Datum 08 december 1875
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Groningen, 6 december. Volgens alhier ontvangen bericht lagen de schepen GEERTRUIDA CHRISTINA, kapt. Albers, van Dokkum naar Utersum, JANTINA MARGARETHA, kapt. De Winter en CATHARINA GEERTINA, kapt. Alberts, beide van Amsterdam naar Hamburg, de 20e november, ter rede van Wangerooge geankerd, kunnende wegens het ijs de reizen niet verder vervolgen.

Afbeelding
Datum 19 mei 1894
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Tonningen (opm: Tönning), (geen datum).Van het Nederlandse schip CATHARINA GEERTINA, kapt. Alberts, is de zwaar beschadigde lading in lichters gelost en naar hier gebracht (opm: zie PGC 160594). Het schip is later vlot en alhier binnengebracht.

Afbeelding
Datum 06 juli 1894
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Tonningen (opm: Tönning), 3 juli. Het Seeamt te Tonningen hield zich in zijn laatste zitting bezig met het verongelukken van de Nederlandse tjalk CATHARINA GEERTINA, kapt. J.H. Alberts, bij Schülpersiel op 11 mei 1894, die geladen was met 100 ton tarwe, voor Calmar in Zweden bestemd (opm: zie PGC 160594). Het ongeval moest worden toegeschreven aan de zeer geringe breedte van het vaarwater daar ter plaatse en aan de invloed van de vloedstroom. In die zin sprak zich dan ook het Seeamt uit en pleitte de schipper van alle schuld vrij.

Afbeelding