Inloggen
CORNELIA - ID 16483


Kroniekberichten

Datum 23 januari 1873
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 22 januari. Volgens bericht van kapt. Hoogerwerff, voerende het schip CORNELIA, dato 6 januari, was hij na een reis van 70 dagen van Montevideo te New York aangekomen; hij had op de reis veel slecht en koud weer gehad, zodat van een gedeelte van de equipage de voeten bevroren en de handen opgezwollen waren en hij door het vele ijs op de Hudson genoodzaakt was geweest een sleepboot aan te nemen.

Afbeelding
Datum 22 april 1874
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kopenhagen, 20 april. Het schip CORNELIA, kapt. Hoogerwerff, van Rio de Janeiro met koffie naar hier bestend, is gisteren avond, in de Sond ten anker liggende, door een onbekend schip aangezeild en heeft de boegspriet etc. gebroken en is met meer andere schade hier binnengelopen.

Afbeelding
Datum 04 september 1874
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 3 september. Volgens telegram uit Archangel van gisteren is het schoenerschip CORNELIA, kapt. Hoogerwerf, op de reis van Archangel naar Vlaardingen verongelukt. De equipage is gered, de inventaris geborgen.

Afbeelding
Datum 12 september 1874
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Archangel, 9 september. Van het bij Sosnowitch gestrande schoenerschip CORNELIA, kapt. Hoogerwerf, is een gedeelte van het tuig en inventaris alhier aangebracht en zal zulks in publieke veiling verkocht worden.

Afbeelding