Inloggen
BARON VAN PALLANDT VAN ROOZENDAAL - ID 16443


Kroniekberichten

Datum 25 september 1871
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 24 september. Wij vernemen, dat aan onze landgenoot, kapt. D.H. Dietz, voerende het fregatschip BARON VAN PALLANDT VAN ROOZENDAAL, door Lloyds Assuradeurs en enige andere Londense assurantie-compagniƫn, is vereerd een prachtige zak-chronometer met gouden ketting, vergezeld van sierlijk gedrukt document, achter glas en in vergulde lijst gevat, waarin hulde wordt gebracht aan zijn verdienstelijk gedrag, toen hij in de maand september van het vorige jaar op de reis van Rotterdam naar Batavia, met een lading van 1.800 ton steenkolen, ontdekte, dat die kolen zich in een staat van sterke broeiing bevonden en zelfs ten dele reeds smeulende waren. Dank zij de vastberadenheid, het beleid en de onvermoeide waak- en werkzaamheid, door hem, bij die gelegenheid aan de dag gelegd, heeft hij de voldoening mogen smaken, om het hem, toevertrouwde nieuwe prachtige schip met lading en talrijke bemanning behouden naar de plaats van bestemming te geleiden, zoals toen, meer in bijzonderheden, in het Nieuwe Bataviaasch Handelsblad van 24 oktober ll. is medegedeeld.
Aan ieder man der genoemde equipage is wijders door diezelfde assuradeurs, voor zijne trouwe medewerking en buitengewone krachtinspanning, twee maanden gage toegekend.

Afbeelding
Datum 14 mei 1880
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Middelburg, 13 mei. In de gisteren gehouden vergadering van de Kamer van Koophandel en fabrieken alhier was ingekomen een adres van de gezagvoerder van het barkschip BARON VAN PALLANDT VAN ROOZENDAAL, waarbij hij zich beklaagd over de hoge loods- en andere rechten, van hem gevorderd op het kanaal door Walcheren en de tussenkomst der Kamer verzoekt, om hiermee de hoge regering in kennis te stellen. De kamer besloot omtrent deze aangelegenheid zich bij adres tot de minister te wenden.

Afbeelding
Datum 13 november 1888
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 10 oktober. Vrachten. Er is weinig vraag naar schepen maar ook slechts weinig ruimte aangeboden. De laatste afdoeningen van Nederlandse schepen zijn: stoomschip VOORWAARTS koffie NLG 80, huiden NLG 95, tabak NLG 60, rijst NLG 50 per last naar Amsterdam; stoomschip SAMARANG koffie NLG 80, huiden NLG 95, zwarte peper NLG 65, rijst NLG 50, tin NLG 30 per last naar Amsterdam, koffie Ffrs. 80, huiden Ffrs 95, zwarte peper Ffrs.65, rijst Ffrs 50, ton Ffrs 30 per ton naar Marseille.
Lossende en onbevrachte Nederlandse schepen: KRIMPEN AAN DE LEK, BARON VAN PALLANDT VAN ROOZENDAAL, KERSBERGEN en SENIOR.

Afbeelding