Inloggen
VRIENDENKRING - ID 16432


Kroniekberichten

Datum 23 februari 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 22 februari. Volgens een hier ontvangen bericht, arriveerde te Fernambuck de 28e januari het schip VRIENDENKRING, kapt. W. Scheltens, van Londen, hebbende 36 dagen reis. Alles wel aan boord.

Afbeelding
Datum 18 mei 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 17 mei. Volgens een hier ontvangen bericht is het schip VRIENDENKRING, kapt. H. Scholtens, de 16de dezer te Crookhaven gearriveerd, komende van Fernambuck; wacht op order.

Afbeelding
Datum 29 november 1871
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 28 november. Aangaande de schepen VRIENDENKRING, kapt. Scheltens, van St. Petersburg naar Groningen, 13 september Elseneur gepasseerd en sedert door de loods Bijl van Delfzijl de 24e dito des avonds ten 7 ure op de hoogte van Schiermonnikoog gezien; WINDAU, kapt. Johannssen (opm: waarschijnlijk buitenlander), de 29e maart van Windau naar de Maas vertrokken en ANNA ELISABETH, kapt. Schuur, de 23e augustus te Newcastle zeilklaar naar St. Petersburg, heeft men sedert niets vernomen.

Afbeelding
Datum 30 november 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Advertentie. Heden gewerd ons de treurige tijding, dat onze geliefde aangehuwde zoon Hinderk J. Scheltens, gezagvoerder van de brik VRIENDENKRING, op reis van Petersburg naar Groningen, in de nacht van 24 op 25 september op bijna 23 jarige leeftijd zijn graf in de golven heeft gevonden. Diep bedroefd geven wij hiervan kennis aan vrienden en bekenden, doch wensen te berusten in de wil van Hem, Die geen rekenschap geeft van Zijn daden.
Farmsum, 29 november 1871, J.E. Lommerts, M.H. Lommerts-Poort

Afbeelding
Datum 30 november 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. Algemene kennisgeving. Nog treurende over het smartelijke verlies onzer geliefde dochter en hare echtgenoot, zijn wij thans, na lang tussen hoop en vrees te hebben verkeerd, tot de treurige overtuiging gekomen, dat onze geliefde en enige zoon Derk Menno Forma, stuurman aan boord van de brik VRIENDENKRING, op reis van Petersburg naar Groningen, bij het verongelukken van genoemde bodem, in de ouderdom van 21½ jaar zijn graf in de golven heeft gevonden. Hoe zwaar ons deze slag wederom treft, zal ieder gevoelen, doch wense bij Gode te zwijgen, Wiens doen enkel wijsdom en liefde is.
Groningen, 29 november 1871, M.D. Forma, F. Forma-Bossien.

Afbeelding