Inloggen
EBEN HAËZER - ID 16398


Kroniekberichten

Datum 30 november 1869
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 28 november. Volgens telegram uit Londen, dato heden, is het schip (opm: schoener) EBEN-HAEZER, kapt. G. Scholten, van hier naar Oporto, met zware schade door aanzeiling te Dover binnengelopen. (opm: zie NRC 011269)

NRC 301169
Amsterdam, 28 november. Volgens telegram uit Ramsgate, d.d. heden, is het Nederlandse schip (opm: brik) KAAPSTAD PACKET, kapt. P. Collenteur, van Antwerpen naar Liverpool, aldaar met verlies van fokkemast en tuig binnengelopen. (opm: zie NRC 011269)

Afbeelding
Datum 01 december 1869
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Deal, 28 november. De schoener waarmede de EBENHAEZER – zie ons nummer van gisteren – in aanvaring is geweest, is de IDELIA, van Goole. De EBENHAEZER verloor de boegspriet met toebehoren en was genoodzaakt het anker te laten slippen met 75 vadem ketting en te Ramsgate binnen te lopen, om de geleden schade te herstellen en het verlorene te remplaceren.

Afbeelding
Datum 31 oktober 1873
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Wildervank, 29 oktober. Volgens heden ontvangen telegram is het alhier thuis behorende schoenerschip EBENHAEZER, kapt. Scholten, 8 september bij Caravalles (kust van Brazilië), gestrand. De equipage is gered. (opm: was 13 augustus van Rio Grande naar Fernambuck vertrokken, kapt. G.J. Scholten).

Afbeelding