Inloggen
ALIDA - ID 16371


Kroniekberichten

Datum 19 oktober 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Shields, 16 oktober. Het Nederlandse schoenerschip ALIDA, kapt. Hart (opm: kapt. P. ’t Hart), te huis behorende te Vlissingen en naar Hellevoetsluis bestemd, ’t welk den 13 dezer van hier vertrokken is, is heden morgen weder alhier uit zee teruggekomen. De gezagvoerder rapporteert dat hij heden morgen vroeg op de hoogte van Scarborough, toen een zware storm woei, fokkera’s en kluiverboom verloren had en de marszeilen in tweeën scheurden. De equipage was wel.

Afbeelding
Datum 15 januari 1870
Krant DT - De Tijd
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

De Tijd 15-01-1870
Het nederl. schip ALIDA, kapt. P. 't Hart, van Blyth naar Vlissingen, is den 9 dezer 10/ m.
ten noorden van het Leman Vuurschip gezonken, doch het volk gered.

Afbeelding
Datum 13 april 1870
Krant HV - Het Vaderland
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

het Vaderland 13-4-1870
Onderscheidingen. Als blijken van Kon. goedkeuring en tevredenheid zijn verleend aan Ch. Frenck, schipper van de Eng. visschersboot OLIVE LEAF, eenzilv. med. en een loff. getuigschrift; en aan B. Brown, stuurman, M. Young en G. High, matr., H. Hubbard, licht matr. en J. Johnson, jongen, uitmakende de verdere bemanning van genoemde visschersboot, ieder een geldelijke belooning en loffelijk getuigschrift, wegens de redding van de
bemanning van het in zinkenden staat verkeerende Ned, schoonerschip ALIDA ter hoogte van de Lemon en Ower nabij Yarmouth op 9 Januari 1870.

Afbeelding
Datum 15 april 1870
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

’s-Gravenhage, 13 april. Z.M. heeft als blijk van goedkeuring en tevredenheid verleend aan C.H. Frenck, schipper van de Engelse vissersboot OLIVE LEAF, de zilveren medaille en een loffelijk getuigschrift, wegens de redding van de bemanning van het in zinkende staat verkerende Nederlandse schoenerschip ALIDA, ter hoogte van de Lemon en Ower nabij Yarmouth op 9 februari 1870.

Afbeelding