Inloggen
KATRINA DE BOER - ID 16163


Kroniekberichten

Datum 02 februari 1875
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Rendsburg, 29 januari. Voor de hier liggende schepen, waaronder CATHARINA DE BOER, kapt. Oltmans, MARIA, kapt. Albers en TRIENTJE, kapt. Egberts, is het onmogelijk geweest hun reizen voort te zetten, deels wegens ongunstige wind en de door de laatste westelijke stormen buitengewone hoge waterstand, deels ook wegens het in de laatste dagen weer op de Eider aanwezige drijfijs. De loodsen van de te Pahlhude en andere plaatsen aan de Eider liggende schepen als: GRIETJE EN TEUNKE, kapt. Wiersma, DRIE BROEDERS, kapt. De Vries, ZWAANTINA MARGRIETA, kapt. De Vries, JOHANNA HENDRIKA, kapt. Kramer en anderen, zijn gisteren voor de tweede maal hier geretourneerd, daar het hun wegens het drijfijs in de Eider niet mogelijk was, de reizen met die schepen voort te zetten.
Zowel de Tonninger als de hier thuis behorende sleepboot zijn onder reparatie, zodat ook van die zijde geen assistentie kon worden verwacht.

Afbeelding
Datum 24 januari 1882
Krant NVD - Nieuws van den Dag
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Grimsby, 19 Jan. Het alhier gestrande Ned. schip KATRINA DE BOER, kapt. J. Schippers, van Stettin naar Shields, is lek, heeft roer, ankers, kettingen, boegspriet en zeilen verloren.

Afbeelding
Datum 04 februari 1882
Krant HV - Het Vaderland
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Londen, 1 Febr. Het bij Grimsby gestrande Ned.schipKATRINA DE BOER, kapt. Schippers, van Stettin naar. Shields, is af- en te Grimsby binnengebracht.
( Het schip werd afgekeurd en in Engeland verkocht.)

Afbeelding