Inloggen
CONCORDIA - ID 16118


Kroniekberichten

Datum 15 april 1865
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Groningen, 13 april. Gisteren zijn alhier aangekomen het nieuw gebouwde schoenerschip HERMAN, groot 165 ton, kapt. P.H. Doewes van Veendam, gebouwd bij K. Bakker te Sappemeer, en de schoenerbrik (opm: schoener) CONCORDIA, groot 190 ton, kapt. J. Wijgers, van de Pekela, gebouwd bij I.A. Hooites te Hoogezand.

Afbeelding
Datum 16 januari 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Falmouth, 13 januari. Het schip CONCORDIA, kapt. J. Wijgers, van Savanilla naar Bremen bestemd, is heden alhier binnengelopen met verlies van de fok en voormarszeil, alsmede ra’s enz, en met meer andere schade, zijnde in aanzeiling geweest met een brikschip.

Afbeelding
Datum 01 januari 1870
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Douvres, 25 december. Het schip CONCORDIA, kapt. Wijgers, van Bremen naar St. Martha, is met verlies van verschansingen, zeilen enz. hier binnengebracht, hebbende een hevige stortzee overgehad, waardoor een man over boord sloeg en de kapitein en 5 man gewond werden.

Afbeelding
Datum 27 april 1870
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Elseneur, 22 april. De schepen MARGARETHA, kapt. Boerhave, naar Stockholm, en REIZIGER, kapt. Alberda, naar Petersburg bestemd, beide van Messina komende, liggen ten noorden van hier wegens tegenwind geankerd.
DT 280470
Het Nederlandse schip CONCORDIA, kapt. J. Wijgers, de 13e maart van St. Martin te Savanilla (opm: haven in Colombia; psn11 00 N 74 58 W) aangekomen, is volgens bericht van daar van 30 maart bij het binnenlopenop de klippen geraakt, afgekeurd en zou de 4e april verkocht worden.

Afbeelding
Datum 28 april 1870
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Barranquilla, 31 maart. Het schip CONCORDIA, kapt. Wijchers, van Grimsby en Santa Martha naar Savanilla (opm: haven in Colombia; positie11º00’NB en 74º58’WL), is aldaar afgekeurd en zal op 4 april verkocht worden. Toen het de 9e dezer (opm: maart) op de haven zoude komen, liep het schip op de klippen en bleef er zes uren zwaar stotende zitten. Het verloor de loze kiel en was zwaar beschadigd. Een gedeelte ballast werd overboord geworpen, de lading werd niet beschadigd.

Afbeelding