Inloggen
LUBBEGINA - ID 16048


Kroniekberichten

Datum 05 april 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Rotterdam, 4 april. Het schip LUBBEGINA, kapt. Spithorst, van Amsterdam naar Liverpool bestemd, ’t welk de 22e maart door aanvaring van de JANE AVERY veel averij heeft bekomen, heeft de lading suiker gelost. 150 broden suiker, welke beschadigd waren, zijn verkocht geworden.

Afbeelding
Datum 08 november 1867
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Leeuwarden, 7 november. Zaterdag namiddag jl. om 2 uur is bij Schiermonnikoog gestrand de Nederlandse tjalk GEZINA, gevoerd door schipper L.P. Krook, te huis behorende te Groningen, komende met ballast van Yarmouth en bestemd naar Groningen. De opvarenden, bestaande uit de schipper, de stuurman, een matroos, benevens vrouw en drie kinderen, zijn gered. De tuigage is voor het grootste gedeelte geborgen. Het hol zal waarschijnlijk weg zijn.
Dezelfde dag is bij Ameland op reis van Nerva naar Amsterdam, beladen met hout, gestrand het Nederlands kofschip LUBBEGINA, kapt. P. Spithorst. De vijf opvarenden, benevens des kapiteins vrouw en twee jeugdige kinderen, zijn door de reddingboot van Nes gered geworden. Men vleide zich, de tuigage en lading te kunnen doen bergen. Het schip zal echter, als wrak geworden, verloren zijn.

Afbeelding
Datum 21 november 1867
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. Verkoping van een puike lading balken en sparren op Ameland. De notaris Bruinsma op Ameland, zal op donderdag 28 november 1867, des namiddags om 2 uren, bij de kastelein Toren te Nes aldaar, ten verzoeke van de heer burgemeester van Ameland, als daartoe geautoriseerd door de heren assuradeurs, in het openbaar tegen gerede betaling verkopen 232 grenen en vuren balken van 5.096 el tot 8.495 el (8 tot 13 voet) waaronder extra zware en 250 sparren, uitmakende de geborgen lading van het op 2 november l.l. op de reis van Nerva naar Amsterdam gestrande kofschip LUBBEGINA, kapt. P. Spithorst.

Afbeelding
Datum 22 november 1867
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. De notaris Bruinsma op Ameland zal op donderdag 28 november 1867, des morgens te 9 uur, bij het pakhuis te Nes aldaar, ten verzoeke van de heer burgemeester van Ameland, als daartoe door heren assuradeurs gemachtigd, in het openbaar, tegen gerede betaling, verkopen de geborgen tuigage van het de 2 november l.l. gestrande Nederlands kofschip LUBBEGINA, gevoerd geweest bij kapt. P. Spithorst, bestaande hoofdzakelijk in 2 ankerkettingen, 3 ankers, 2 einden ketting, 14 differente zeilen, 2 nieuwe taalribstrossen (opm: verminkt woord, talreeptrossen?), stag, want, blokken, rondhout, boot, seinlantaarns, watervaten enz.; voorts het hol of casco van genoemd schip, zoals het op strand is zittende, met masten, boegspriet en braadspil, of bij verbrijzeling de wrakken.
Daags voor de verkoop vertrekt het postschip des morgens 8 uur van Holwerd naar Ameland, zullende de verkoop echter eerst plaats hebben na aankomst van dat schip, indien het daags voor de verkoop niet mocht kunnen afvaren.

Afbeelding
Datum 22 november 1867
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. De notaris Bruinsma op Ameland zal op donderdag den 28 november 1867, des namiddags 2 uur, bij den kastelein Toren te Nes aldaar, ten verzoeke van de heer burgemeester van Ameland, als daartoe door heren assuradeurs gemachtigd, in het openbaar, tegen gerede betaling, verkopen: 232 grenen en vuren balken, van 5,096 el tot 8,495 el (18 – 30 voet), waaronder extra zware, en 250 sparren, uitmakende de geborgen lading van het op 2 november ll. op reis van Nerva naar Amsterdam op Ameland gestrande kofschip LUBBEGINA, kapt. P. Spithorst.
Daags voor den verkoop vertrekt het postschip des morgens 8 uur van Holwerd naar Ameland, zullende de verkoop echter eerst plaats hebben na aankomst van dat schip, indien het daags voor de verkoop niet mocht kunnen afvaren.

Afbeelding