Inloggen
TWEE GEZUSTERS - ID 15986


Kroniekberichten

Datum 01 maart 1864
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen 29 feb. Heden arriveerde alhier de nieuwgebouwde koftjalk de TWEE GEZUSTERS, kapt. O.G. Bakker, van Groningen, gebouwd bij W. Bodewes te Sappemeer.

Afbeelding
Datum 27 mei 1874
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 26 mei. Het schip TWEE GEZUSTERS, kapt. Wolthuis, van Hamburg naar Zweden bestemd, is hier zwaar lek binnengelopen; het moet lossen.

Afbeelding
Datum 29 mei 1874
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 26 mei. Het schip TWEE GEZUSTERS, kapt. Wolthuis, van Hamburg naar Zweden bestemd, is hier zwaar lek binnengelopen. Het moet lossen.

Afbeelding
Datum 25 september 1880
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Cardiff, 23 september. Het kofschip TWEE GEZUSTERS, kapt. Wolthuis, uit Groningen, met zout van Gloucester, is in het Glamorganshire-kanaal gesleept met verlies van de grote mast, verschansing, een gedeelte van stuurboords achterschip en enige andere schade, veroorzaakt door aanvaring in het Bristol-kanaal met een onbekend gebleven barkschip.

Afbeelding
Datum 10 november 1880
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Calais, 6 november. De Nederlandse schoener TWEE GEZUSTERS, kapt. Wolthuis, van Colchester naar Leuven met zout, is de 4e dezer, 30 Engelse mijlen ten NO van Duinkerken, ten gevolge van bekomen lekkage gezonken. De visserspink No.652, schipper Mulard, te huis behorende te Calais, heeft de schipbreukelingen gered en alhier aangebracht.

Afbeelding