Inloggen
PAULINE EN CORNELIA - ID 15684


Kroniekberichten

Datum 30 maart 1861
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Op 27 maart is te Oude Pekela van de werf van Scheepsbouwmeester J.W. Kuiper met goed gevolg te water gelopen het schoonerschip PAULINE EN CORNELIA, groot plusminus 170 ton, voor rekening van de heer H.W. Roelants te Schiedam, zullende bevaren worden door kapitein H. Kuipers van Nieuwe Pekela.

Afbeelding
Datum 02 april 1861
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Rotterdam, 1 april. Te Oude Pekela is de 27e maart, van de werf van de scheepsbouw- meester J.W. Kuiper te water gelaten het nieuw gebouwd schoenerschip PAULINE EN CORNELIA, groot plm. 170 tonnen, voor rekening van de heer H.W. Roelants te Schiedam, zullende worden bevaren als gezagvoerder door kapt. H. Kuipers van de Nieuwe Pekela.

Afbeelding
Datum 19 september 1861
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Haugesund, 10 september. De te Schiedam thuis behorende schoener PAULINA EN CORNELIA (opm: brik PAULINE EN CORNELIA), van Archangel naar Schiedam bestemd, is de 5e dezer binnengelopen om het lijk van kapt. H. Kuypers (opm: Harmannus Hindriks Kuiper) die 13 augustus aan boord gestorven is, ter aarde te bestellen en heeft 2 dagen later onder bevel van de stuurman K.K. Hagedoorn de reis voortgezet.

Afbeelding