Inloggen
REINEGINA - ID 15659


Kroniekberichten

Datum 17 augustus 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 16 augustus. De schepen REINEGINA, kapt. Tonkens, van Stettin herwaarts, en INDUSTRIE, kapt. Wichers, van Hamburg naar Brussel, zijn volgens telegram van Delfzijl van heden, aldaar binnengelopen; het eerste met verstopte pompen en het laatste met schade.

Afbeelding
Datum 31 oktober 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Cuxhaven, 28 oktober. Het Nederlands kofschip ENOS, kapt. Martens, van Groningen met een lading haver naar Newcastle bestemd, is zwaar lek en met meer andere schade alhier in de haven gekomen. Mede zijn alhier in de haven gekomen het Hollandse kofschip SIEUWERT EN JOHAN, kapt. Looze, van Newcastle naar Delfzijl, en het Hollandse tjalkschip REINEGINA, kapt. Tonkens, van Rostock naar Zaandam bestemd.

Afbeelding
Datum 25 december 1870
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 24 december. De schepen GEESSIEN BROUWER, kapt. Nienhuis, van Bremen naar Amsterdam, TRIENTJE SCHUITEMA, kapt. Mooi, van Bremen, REINEGINA, kapt. Tonkens, van Marienzijl en NANNETTE, kapt. Poppen, van Altona, alle drie naar Groningen, zijn, volgens brief van Delfzijl van 22 december, in het Damsterdiep ingevroren; het laatste was bezig te lossen, wegens het broeien van de lading. De haven bezet met ijs en veel ijs op de Eems, waardoor het uitzeilen bezwaarlijk wordt.

Afbeelding