Inloggen
BARON SLOET TOT OLDHUIS - ID 15514


Kroniekberichten

Datum 13 oktober 1877
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 12 oktober. Het Nederlands galjootschip PRINS SENIOR, kapt. Schuring, van Sunderland naar Lissabon, is met geringe schade aan het roer uit zee hier in de haven gekomen.

Afbeelding
Datum 25 oktober 1877
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 22 oktober. Het Nederlandse schip PRINS SENIOR, kapt. Schuring, van Sunderland naar Lissabon, alhier met schade binnen, moet de lading lossen.

Afbeelding
Datum 14 december 1877
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Advertentie. Bodemerij. Iemand genegen zijnde gelden op bodemerij voor te schieten, ten bedrage van ongeveer drieduizend gulden, op het Nederlandse galjootschip PRINS SENIOR, gevoerd door kapt. W.T. Schuring, gekomen van Sunderland, bestemd naar Lissabon, thans liggende tengevolge van zeeschade in de haven van Vlissingen, mitsgaders op deszelfs lading stukgoederen en vrachtpenningen, gelieve schriftelijke aanbieding te doen, met opgaaf van premie, vóór of op de 18e dezer maand ten kantore van de heren Kennedy Hunter en Benier, scheepsmakelaars te Vlissingen. Brieven franco.

Afbeelding
Datum 03 maart 1878
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Dartmouth, 28 februari. De schoener die in aanvaring geweest is met het schip ARGONAUT, van Londen naar Adelaide, is het Nederlandse schoenerschip PRINS SENIOR, kapt. Van Ingen, van Vlissingen naar Lissabon en is waarschijnlijk gezonken. De kapitein trachtte op de ARGONAUT over te springen doch is daarbij verdronken, de overige manschappen der equipage zijn gered. De ARGONAUT heeft de kluiverboom verloren, zie het bericht is ons vorig nummer.

Afbeelding
Datum 05 maart 1878
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Cherbourg, 3 maart. Het Nederlandse schip PRINS SENIOR, van Vlissingen naar Lissabon, door het schip ARGONAUT overzeild, is door vissers in zee drijvende gevonden en te Barfleur (bij Cherbourg) binnengebracht.

Afbeelding