Inloggen
AGATHA - ID 15496


Kroniekberichten

Datum 01 november 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Triëst, 27 oktober. Het Nederlandse brigantijnschip AGATHA, kapt. Zeilinga, heden van Hamburg alhier gearriveerd, heeft door stormweder schade aan de lading bekomen.

Afbeelding
Datum 06 februari 1861
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Cuxhaven, 3 februari. Het alhier gearriveerde Nederlandse brikschip AGATHA, kapt. A.E. Zeilinga, van Triëst naar Hamburg gedestineerd, heeft gisteren op de Beneden-Elve aan de grond gezeten, doch is heden na ontlossing van een gedeelte van de lading, met assistentie van een stoomboot, vlot en zwaar lek alhier in de haven gebracht. (opm: vergelijk PGC 090261)

Afbeelding
Datum 09 februari 1861
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 6 februari. Het schip (opm: brik) AGATHA, kapitein A.E. Zeilinga, van Triëst naar Hamburg, is volgens brief van de kapitein in dato Cuxhaven 3 februari, bij het binnenzeilen van de Elbe in het ijs bezet geraakt, waardoor de boegpoort werd ingedrukt en men genoodzaakt was het schip op het strand te zetten, doch waarvan het met assistentie van een stoomboot weder af en te Cuxhaven werd binnengebracht. Nadat de boegpoort voorzien was geworden, was het schip dichtgebleven en had ogenschijnlijk weinig geleden. De lading wordt gelost. (opm: vergelijk NRC 060261)

Afbeelding