Inloggen
ESPÉRANCE - ID 15491


Kroniekberichten

Datum 02 februari 1865
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Shields, 29 januari. De schoener ESPÉRANCE, kapt. D.H. Hazewinkel, van Danzig hier aangekomen, heeft 37 dagen reis en hevig stormweer gehad. Het volk was geheel uitgeput.

Afbeelding
Datum 07 juni 1866
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. J.C. van Slooten, notaris ter standplaats Veendam, gedenkt op woensdag 20e juni 1866, des avonds te 7 uur, ten huize van de logementhoudster, mejufvrouw de wed. E.J. Duintjer, te Veendam, publiek te koop te presenteren:
Het in 1859 te Veendam nieuw uitgehaald schoenerschip, genaamd ESPERANCE, groot 140 tonnen, met al deszelfs opgoederen van masten, rondhouten, staand en lopend want, ankers, touwen, zeilen, koks gereedschappen en verdere annexen, zoals hetzelve door kapt. D.H. Hazewinkel is bevaren en thans te Amsterdam is liggende.
(opm: nieuwe eigenaars: K. & J. Wilkens, Veendam; nieuwe kapt. H.E. Dik, scheepsnaam onveranderd)

Afbeelding
Datum 17 augustus 1870
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 15 augustus. Het schip ESPERANCE, kapt. Dik, met haver van Zweden, is volgens bericht van Southend van de 6e dezer op Leigh Middle aan de grond geraakt en zal moeten lossen.

Afbeelding
Datum 21 januari 1874
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. J.C. van Slooten, notaris te Veendam, zal, namens zijn principalen, op vrijdag de 30e januari 1874, des avonds te 7 uur, in het Hotel Unie te Veendam, publiek verkopen het in 1859 nieuw uitgehaald schoenerschip ESPERANCE, groot 140 tonnen, met complete inventaris, thans liggende te Oostende en gevoerd geweest door kapt. H.E. Dik van Wildervank. Informatiën zijn te bekomen bij de heren K. en I. Wilkens te Veendam.

Afbeelding