Inloggen
DONNA JOHANNA - ID 15471


Kroniekberichten

Datum 13 augustus 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Rotterdam, 12 augustus. Te Delfzijl is van de buitenwerf de Phoenix der heren Borst en mede-eigenaren met goed gevolg en in tegenwoordigheid van een groot publiek te water gelaten het barkschip BARON FORSTNER VAN DAMBENOY, groot 230 roggelasten, gebouwd en bestemd voor de grote vaart.
(opm: dit was het eerste schip dat van deze nieuwe [in de haven buitendijks gelegen] werf van stapel liep; hierna werd de kiel gelegd voor de brik DONNA JOHANNA; beide schepen voeren onder boekhouder E.H. Roggenkamp, Delfzijl)

Afbeelding
Datum 31 maart 1858
Krant KVD - Kronijk van Delfzijl
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Den 1 april 1858 vertrok onder 7 saluutschoten van de wal, van hier naar Oost-Indië, de eerste hier gebouwde bark BARON FORSTNER VAN DAMBENOY (groot 227 last) gezagvoerder N. Kruijmel. De kiel is gelegd van het brikschip DONNA JOHANNA op de buitenwerf Kostverloren (opm: scheepswerf Phoenix).

Afbeelding
Datum 07 januari 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Falmouth, 5 januari. Het Nederlandse schip (opm: brik) DONNA JOHANNA, kapt. A.J. Borst, van Cardiff naar Bahia, is alhier met verlies van zeilen en verschansingen binnengelopen.

Afbeelding
Datum 23 februari 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Maceio (opm: 09 30 Z 35 40 W), 25 januari. De Nederlandse schoener DONNA JOHANNA, van Delfzijl, groot 178 ton, gebouwd in 1858, gevoerd door kapt. Borst, de 29e december met een lading suiker van Maroïm naar Triëst vertrokken, is 10 januari bij Chequia, 10 mijlen van hier gezonken. Het schip had bij het passeren van de bank van Cotinquiba gestoten. De equipage is gered.

Afbeelding