Inloggen
MARIA ANNA - ID 15459


Kroniekberichten

Datum 23 november 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 22 november. Reuters Agentschap deelt ons het volgende telegrafische bericht uit St. Thomas mede, dat in de aldaar gewoed hebbende storm de volgende Nederlandse schepen zijn verongelukt, als: MARIA ANNA (opm: mogelijk 2mSch MARIA ANNA, kapt. F.J. Olberding) is gestrand en masteloos geworden; de ANTJE EN JULIE (?) masteloos geworden en zware averij bekomen en de AMALIE (?) is gezonken. (opm: de vraagtekens zijn door de redactie van de NRC geplaatst, zie ook LC 261167)

Afbeelding
Datum 26 november 1867
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Leeuwarden, 25 november. Reuters Agentschap deelt het volgende telegrafisch bericht uit St. Thomas mede: dat in de aldaar gewoed hebbende storm de volgende Nederlandse schepen zijn verongelukt als: MARIA ANNA (opm: mogelijk 2mSch MARIA ANNA, kapt. F.J. Olberding), gestrand en masteloos geworden; de ANTJE EN JULIA masteloos geworden en zware averij bekomen en de AMALIE gezonken.

Afbeelding
Datum 27 november 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 26 november. Het schip (opm: 2mSch) MARIA ANNA, kapt. Olberding, de 15e oktober van Maranham (opm: São Luis; psn 02 30 Z 44 17 W) te St. Thomas aangekomen, was op het strand gedreven en had de masten verloren.

Afbeelding