Inloggen
GODELEVUS - ID 15389


Kroniekberichten

Datum 23 maart 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 22 maart. Te Oude Pekela is de 18e maart te water gelopen het schoenerschip GODELERIS (opm: GODOLEVUS), groot plm. 100 lasten of 140 tonnen, gebouwd op de werf van F.L. Drenth en gevoerd zullende worden door kapt. H.E. Homfeld, en de 17e het kofschip MAGRETHA AIKIENA (opm: MARGARETHA AIKINA), groot plm. 90 lasten of 126 tonnen, gebouwd op de werf van F.L. Drenth en H. Scholtens & Co (opm: te Martenshoek), en gevoerd zullende worden door kapt. J.S. op ’t Holt.

Afbeelding
Datum 07 november 1881
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Rio Grande, 29 september. De Nederlandse schepen EGINE, kapt. B.M. Pott en ADENA, kapt. N.H. Boswijk, zijn bevracht van Porte Alegro naar het Kanaal, het Nederlandse schip GODELEVUS, kapt. B.H. Reit, van Porto Alegre naar Pernambucq.

Afbeelding
Datum 11 april 1882
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Rio Grande, 4 maart. De Nederlandse schepen GODELEVUS, kapt. H.B. Reit en SPRUIT, kapt. T.B. de Jonge, zijn beide bevracht om meel te laden te Porto Allegro met bestemming naar Pernambucq. De staat van de baar is nog even slecht en heeft de Braziliaanse regering een ingenieur uit Europa laten verzoeken om de staat van de zaken op te nemen om daarin de nodige verbeteringen te kunnen aanbrengen.

Afbeelding
Datum 12 september 1882
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Rio Grande, 1 augustus. Ten gevolge van het ongunstige weer konden slechts weinig schepen de baar passeren. Vrachten zijn zeer flauw, en zowel met het oog op de spaarzaamheid van de producten als het grote aantal schepen dat alhier wordt verwacht ziet men een verdere achteruitgang der vrachten tegemoet. Bevracht werden onder andere naar Het Kanaal de BERNARDUS GODELEVUS, kapt. W. Sijpkens en de ZÈLE, kapt. O.H. Staal, beide tot 60 shilling, beide voor gezouten huiden naar Runcorn, de AFIENA, kapt. A.H. Boswijk tot 57.7 shilling voor gezouten huiden, en van Porto Alegro naar Het Kanaal, de GODELEVUS, kapt. H.B. Reit tot 52 shilling voor beenas.

Afbeelding
Datum 11 januari 1883
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Liverpool, 9 januari. Het schip GODELEVUS, kapt. Reit, met beenas van Rio Grande naar Runcorn, geraakte 6 dezer, gesleept wordende, aan de grond, dwars van Western Point, stootte hevig en maakte water; is sedert vlot gekomen en naar Runcorn gesleept.

Afbeelding
Datum 12 januari 1883
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Van den 9den. Het te Pekela te huis behorend schoenerschip GODOLEVUS, kapt. H.B. Reit, van Rio Grande naar Runcorn met beenderasch en hoorns, is de 6de dezer bij Westernpoint aan den grond geraakt terwijl het gesleept werd. Het schip is zwaar ontzet en lek te Runcorn binnengesleept.

Afbeelding
Datum 05 mei 1884
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Amsterdam, 4 mei. Volgens een particulier bericht is het Nederlandse schip GODOLEVUS, kapt. H.B. Reit, 30 maart bij het vertrek van Macau op de baar met een loods aan boord vast geraakt, en niettegenstaande alle pogingen heeft men het niet vlot kunnen krijgen. Het schip was zwaar beschadigd en is voor 106.000 reis verkocht. Van de inventaris is zo veel mogelijk geborgen. Voor het afbrengen werd 11.000 mille reis gevraagd.

Afbeelding