Inloggen
JANTJE TUINEMA - ID 15355


Kroniekberichten

Datum 13 september 1862
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Groningen, 12 september. Gisteren morgen is door de arrondissements-rechtbank alhier, zekere J.M. Janssen, zeeman van beroep, wonende in het koningrijk Hannover, veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de tijd van 3 maanden en in de kosten. De reden hiervan is, dat hij na op de 11 juni j.l. alhier als matroos op het Nederlandse galjootschip JANTJE TUINEMA, gezagvoerder Sikkens, te zijn aangemonsterd, na het vertrek van hier en het ontvangen van NLG 17 handgeld in de avond van de 14 juni l.l. onder de gemeente Ezinge het op uitreis zijnde schip heimelijk heeft verlaten.

Afbeelding
Datum 07 augustus 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Ystad, 3 augustus. Volgens telegrafisch bericht is het Nederlandse schip (opm: galjoot) JANTJE TUINEMA, kapt. S. Sikkens, van St. Petersburg met lijnzaad naar Leith bestemd, verongelukt. (opm: zie NRC 080867)

Afbeelding
Datum 08 augustus 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rønne, 2 augustus. De equipage van het schip (opm: galjoot) JANTJE TUINEMA, kapt. S. Sikkens, van St. Petersburg naar Leith bestemd, hetwelk de 23e juli nabij Reval (opm: Tallinn) is verongelukt - bevorens gemeld - is alhier aangeland.

Afbeelding