Inloggen
JAN EN ALBERT - ID 15318


Kroniekberichten

Datum 07 september 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Rotterdam, 6 september. De 5e dezer werd te Groningen van de Binnenwerf van de scheepsbouwmeester K. Kater te water gelaten het nieuw gebouwde schoenerschip JAN ALBERT, groot plm. 120 ton, gevoerd zullende worden door kapt. J.J. Goosens, van de Pekela.

Afbeelding
Datum 02 december 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Elseneur, 28 november. Het schip JAN EN ALBERT, kapt. Botteman, van St. Petersburg naar Antwerpen, is alhier met verlies van anker en ketting en gebrek aan proviand binnengelopen.

Afbeelding
Datum 28 oktober 1865
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Groningen, 27 oktober. Volgens een alhier ontvangen brief is het alhier thuisbehorende schip (opm: schoener) JAN EN ALBERT, kapt. C.J. Bottemanne Wzn, de 12e september op de reis van Londen naar IJsland, te Serdisfiord (opm: Seydisfjord, IJsland, zie ook DZG 281065) op de klippen geslagen en wrak. Het volk is gered.
Kapitein Bottemanne had te voren gered de equipage van het Veendammer schip CONCORDIA, kapt. Boekhoudt (opm: kof, kapt. J. Boekhoud), welk schip in dezelfde storm op dezelfde wijze was verongelukt. De equipage van de CONCORDIA strandde nu ten tweedemaal met de JAN EN ALBERT.

Afbeelding
Datum 29 oktober 1865
Krant DZG - Dagblad van Zuidholland en ‘s-Gravenhage
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 28 oktober. Het Nederlandse schip JAN ALBERT (opm: schoener JAN EN ALBERT, zie PGC 281065), kapt. C.J. Bottemanne, is te Serdissjord (opm: Seydisfjord, IJsland) op de klippen geraakt en afgekeurd.

Afbeelding