Inloggen
MINA - ID 15256


Kroniekberichten

Datum 21 oktober 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Konstantinopel (opm: Istanbul), 10 oktober. Het schip MINA, kapt. Boonstra, van de Donau naar Falmouth, is alhier met 3 voet water in het ruim en met verstopte pompen binnengelopen. Eén man van de equipage was overleden en de overigen bijna allen ziek.

Afbeelding
Datum 23 februari 1861
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

St. Ives (Cornwall), 21 februari. De schooner MINA, kapitein A. Boonstra, van Ibraila naar Queenstown of Falmouth om order, is door een loodsboot alhier binnengebracht met 5 voet water in het ruim, het zal heden onderzocht worden en de lading raapzaad terstond gelost worden.

Afbeelding
Datum 18 februari 1862
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Ten overstaan van Mr. F. Roessingh, notaris te Nieuwe Pekela, zal op woensdag de 12e maart 1862, des avonds te 6 uur, ten huize van J.P. Scherpbier te Oude Pekela, publiek tegen contante betaling worden verkocht het snelzeilend gezinkt schoenerschip MINA, vroeger door de scheepskapitein T.T. Nuisker bevaren, groot 177 zeetonnen, inden jare 1857 nieuw uitgehaald van de werf van de heer I.A. Hooites te Hoogezand, met deszelfs gehele inventaris, zooals het thans is liggende te Schiedam; zijnde de inventaris op de aanslagbilletten vermeld en deze bij de voornoemde notaris verkrijgbaar. Nadere Inlichtingen te bekomen bij de heer W.W. Pott te Oude Pekela.

Afbeelding
Datum 22 oktober 1873
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Delfzijl, 20 oktober. Volgens ontvangen telegram uit Thisted is aldaar in de nabijheid (opm: bij Lild; pos. 57º09’ NB 08º58’ OL) gestrand het Nederlandse schoenerschip VOELKELINA BLINK, kapt. Medok (opm: bouwjaar 1857; kapt. Jan Pieters Medok), op de reis van Riga naar Harlingen. Schip totaal wrak, volk gered. Men hoopte een gedeelte van de inventaris te bergen.
(opm: zie ook PGC 251073)

Afbeelding
Datum 25 oktober 1873
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Thisted, 21 oktober. Laatstleden zondag strandde (zoals wij reeds gemeld hebben [opm: NRC 221073]) bij Lild de schoener VOELKELINA BLINK, kapt. Medok, uit Farmsum, van Riga met hout naar Harlingen bestemd. De bemanning redde zich zonder vreemde hulp. Het schip was in zee lek geworden en moest, daar het niet lens te houden was, op strand gezet worden. Kort na de stranding sloeg het uit elkander en dreef het grootste deel van de lading aan land. Van de inventaris zal eveneens nog wel iets geborgen kunnen worden.

Afbeelding