Inloggen
HOOGEZAND - ID 15129


Kroniekberichten

Datum 22 april 1856
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

22 april 1856
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Groningen, 21 april. Te Hoogezand liep de 15e april l.l van de werf der scheepsbouwmeesters Meursing en Prins met het beste gevolg te water het ijzeren koftjalkschip HOOGEZAND, groot circa 55 roggelast, hetwelk gevoerd zal worden door kapt. H. Beekman van Oude Pekela.
Voorts is door gemelde bouwmeesters weder aangenomen het vervaardigen van een ijzeren barge voor rekening van de schuitevaarders Hulsing en Bisschop, van Veendam. Naar men verneemt, zal deze barge geheel naar de constructie van een Amerikaanse klipper gebouwd en overeenkomstig de eisen des tijds sierlijk en voor het reizend publiek gemakkelijk ingericht worden. Zij zal dus door dit een en ander zeker aan het doel – een spoedige en pleizierige overtocht – beantwoorden.

Afbeelding
Datum 22 november 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 22 november. Het schip (opm: kof) HOOGEZAND, kapt. H. van der Leest, met steenkolen van Newcastle naar Hamburg, is in de nacht van de 11e op de 12e november zwaar lek op Terschelling gestrand en zit half vol water. De equipage was aan de wal gekomen.

Afbeelding