Inloggen
ALPHARD - ID 14650


Kroniekberichten

Datum 28 februari 1854
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

In het laatst der vorige week is alhier gearriveerd (opm: waarschijnlijk om op te tuigen) de galjoot ALPHARD, groot 114 ton, kapt. H.L. Roelfsema, van Veendam, gebouwd bij H. Holthuis te Wildervank.

Afbeelding
Datum 26 september 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Livorno, 17 september. De Nederlandse brik ALPHARD, kapt. H.L. Roelfsema, met een lading suiker van Amsterdam gearriveerd, heeft in de laatste storm een lek bekomen. Men is bezig met lossen.

Afbeelding
Datum 22 januari 1861
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. J. C. van Slooten, notaris ter standplaats Veendam, zal ten verzoeke van zijn principalen op woensdag 6 februari 1861, des avonds te 7 uur, ten huize van de logementhouder D.E. Everts te Veendam bij contant geld, publiek veilen en verkopen: het in 1855 nieuw uitgehaalde Schoonergaljootschip genaamd ALPHARD, groot 114 ton, indertijd gevoerd door nu wijlen kapitein H.L. Roelfsema van Veendam. Met al de opgoederen en toebehoren, zoals gemeld. Het schip thans is liggende te Amsterdam. De inventaris der opgoederen zal vanaf heden af ten huize van verkoop en ten kantore van bovengenoemde notaris ter inzage liggen. Nadere informatieen omtrent het schip zijn te bekomen bij de heer A. Vennekool, scheepsbouwmeester op de werven het Schaap en Avontuur.

Afbeelding
Datum 02 januari 1865
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bremerhaven, 28 december. Het schip (opm: galjoot) ROELFINA, kapt. R.H. de Groot, met hout, van Grimstad op de Weser aangekomen, is gisteravond op Langlütjensand aan de grond vastgeraakt, heeft later, vlot gekomen zijnde, anker en ketting verloren en is op de Middelplaat (opm: Mittelplate) bij Imsum aan de grond vastgeraakt, van waar het met hulp van het stoomschip SOLIDE is afgebracht. Het schip is enigzins lek.

Afbeelding
Datum 04 februari 1868
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Op vrijdag 14 februari 1868, des avonds te 6 uur, ten gemeentehuize te Nieuwe Pekela zal, ten verzoeke van R.H. de Groot, scheepskapitein te Nieuwe Pekela, publiek worden verkocht het in den jare 1854 nieuw gebouwd galjootschip ROELFINA, groot 114 tonnen, thans liggende te Gent, geclassificeerd bij Veritas 5.6, G.1.1, en zulks met al deszelfs toebehoren, volgens inventaris verkrijgbaar ten kantore van de ondergetekende. Inmiddels uit de hand te koop.
Inlichtingen te bekomen bij bovengemelde De Groot en de ondergetekende notaris.
Mr. F. Roessingh

Afbeelding
Datum 05 november 1868
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Cuxhaven, 30 oktober. Alhier zijn binnengekomen DRIE GEBROEDERS, kapt. Dijk van Frederikstad naar Harlingen, lek en met verlies van de voorsteng, AMICITIA, kapt. De Groot van Laurvig naar Delfzijl, met verlies van deklast en verschansing;
de 31ste HILLEGONDA MARIA, kapt. v.d. Meulen van Oudsoen naar Dokkum, lek en met andere schade, CATHARINA ALIDA, kapt. Feiken van Laurvig naar Zoltkamp, ZWAANTINA HENDRIKA, kapt. Vissenga van Laurvig naar Nederland, MARIA CHRISTINA, kapt. Balk van Newcastle naar Groningen;
op 1 november GEBROEDERS JANSEN, kapt. Andreassen van Riga naar het Nieuwe Diep;
de 2de GEERTRUIDA, kapt. Mandema van Dantzig naar Papenburg, THELINA, kapt. Dekker van Emden naar Shoreham, JAN GIJSBERT, kapt. Smit van Noorwegen naar Termunterzijl.

Afbeelding