Inloggen
HENDERIKA - ID 14625


Kroniekberichten

Datum 12 januari 1864
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Ten overstaan van Mr. J.W. Quintus, notaris te Groningen, zal op vrijdag 15 januarij 1864, des avonds te 7 uur, ten huize van de Wed. Rasker op de Hoek van het Ameland te Groningen, publiek worden verkocht het in den jare 1854 welgebouwd en zeer goed onderhouden galjootschip HENDERIKA, groot 87 zeetonnen of 60 roggelasten, in 1863 geklasseerd bij Veritas 5/6 G. 1.1, met nieuwe boot en verder zo goed als nieuwe complete inventaris, zoals het in eigendom is bevaren door kapt. P.C. Drewes en thans is liggende in de Zuiderhaven te Groningen. N.B. Het schip is in het voorjaar van 1863 voorzien van een geheel nieuwe vleet. Om te aanvaarden dadelijk na de toeslag. Te bezien, daags daarvoor en op de verkoopdag van 11 tot 3 uur.

Afbeelding
Datum 26 oktober 1865
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kopenhagen, 23 oktober. De Nederlandse kof (opm: galjoot) CATHARINA HENDERIKA, kapt. M.H.W. Fengen, van Dokkum op hier bestemd, is hier heden met verlies van roer, boegspriet, kluiverboom en zeilen binnengesleept door een stoomboot van Elseneur; zijnde in aanzeiling geweest met een Pruisische bark.

Afbeelding
Datum 04 augustus 1866
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Fredrlkshaven, 2 augustus. Volgens telegrafisch bericht is de CATHARINA HENDRIKA, kapt. Fenger (opm: kapt. M.H. Witbold Fengen), van Antwerpen naar St. Petersburg met machinerieën, 5 mijlen ten Noorden van Skagen gezonken. De bemanning is gered.

Afbeelding