Inloggen
SOPHIE ELISABETH - ID 14579


Kroniekberichten

Datum 19 juni 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Leeuwarden, 17 juni. De 31e oktober des vorigen jaars mocht het aan kapitein S.F. van der Hoef, van Harlingen, varende het Nederlandse vaartuig SOPHIE ELISABETH (opm: bark SOPHIA ELISABETH), niet zonder levensgevaar gelukken, in volle zee de schipbreukelingen te redden van het Engelse vaartuig JEANIE JOHNSTON, waarna deze met de meest mogelijke liefderijkheid op de verdere reis naar New-York door hem werden verpleegd en verzorgd. De New-Yorkse reddingmaatschappij, van de edele daad kennis hebbende bekomen, vereerde kapt. Van der Hoef met een gouden medaille ter waarde van NLG 100, terwijl de Britse regering, na hem reeds vroeger een getuigschrift te hebben doen toekomen, oordelende, dat hij wegens zijn verdienstelijk en menslievend gedrag zich een verder blijk harer erkentenis heeft waardig gemaakt, hem dezer dagen, door tussenkomst van het Nederlandse gouvernement, een kostbare verrekijker ten geschenke heeft doen komen. (opm: zie voor een tweede redding door kapitein Van der Hoef NRC 040659)

Afbeelding
Datum 23 oktober 1861
Krant JB - Javabode
Type bericht Verkoop schepen

In Nederland geveilde schepen en scheepsparten.
Te Rotterdam de 27e augustus 1861:
-  Schip JOHANNA EN GEERTRUIDA, kapt. Flens (opm: de bark JOHANNA GEERTRUIDA, kapt. P. Flens Jzn), gebouwd in 1855, groot 364 lasten, voor NLG 62.500 verkocht aan de rederij A. van Hoboken & Zn te Rotterdam. (opm: herdoopt in AEOLUS).
Te Amsterdam de 2e september 1861:
-  Het schip (opm: bark) CELERITAS, kapt. G.A. Wagner, gebouwd in 1840, groot 160 lasten, voor NLG 10.350 verkocht.
Het schip (opm: inmiddels vertuigd tot bark) AMAZONE, kapt. J. Abbink, gebouwd in 1852, groot 229 lasten, is uit de hand verkocht, men zegt voor NLG 13.500, aan een Amsterdamse rederij (opm: naar A. Kuyper van Harpen & E. Sanders, Amsterdam).
Het schip (opm: bark) SOPHIA ELISABETH, gevoerd geweest door kapt. S.F. van der Hoef, is uit de hand verkocht aan de rederij Insinger & Co te Amsterdam (opm: verdoopt in KROONENBURG).

Afbeelding
Datum 16 april 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 15 april. Het schip KROONENBURG, kapt. v.d. Hoeff, zou in het laatst van maart van Suriname herwaarts vertrekken.

Afbeelding
Datum 03 december 1865
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 2 december. Het Nederlandse schip (opm: bark) KROONENBURG, kapt. S.F. van der Hoef van Montevideo te Buenos Aires aangekomen, is volgens bericht van daar, afgekeurd.

Afbeelding