Inloggen
DORTHEA CHRISTINA ( DOETHEA CHRISTINA ) - ID 14489


Kroniekberichten

Datum 06 juli 1852
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Vrijdag is van de Zuiderwerf van de scheepsbouwmeester E.K. de Vries alhier van stapel gelopen het kofschip DUETHE CHRISTINA, groot 55 last zullende bevaren worden door kapt. J. Austuling van Groningen. (opm: DOETHEA CHRISTINA, kapt. J.R. Astuling)

Afbeelding
Datum 25 december 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Elseneur, 22 december. Van gisteren middag tot middernacht stormde het hier hard uit het zuiden, des avonds met sneeuwjacht. Het Groninger kofschip DOETHEA CHRISTINA, kapt. Poelman (opm: DOROTHEA CHRISTINA, kapt. H. van Weerden Poelman, zie ook NRC 281259), met granen van Dantzig (opm: Gdansk) naar Amsterdam, is van deze rede afgedreven, heeft beide ankers verloren, op de oostpunt van Kronborg gestoten en is later bij Hjulebäkhuset, ¼ mijl noord van hier, op strand gezet, alwaar hetzelve tot het dek gezonken is. (opm: als wrak verkocht, zie NRC 160160)

Afbeelding
Datum 14 januari 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 13 januari. Het schip DOETHEA CHRISTINA (opm: kof DOROTHEA CHRISTINA, zie NRC 251259), kapt. H. van Weerden Poelman, van Dantzig (opm: Gdansk) naar Amsterdam, bij Elseneur gestrand en aldaar als wrak verkocht, is na het lossen van een groot gedeelte van de lading af- en de 8e januari te Elseneur (opm: Helsingör) binnengebracht.

Afbeelding