Inloggen
CHRISTINA CHRISTINA - ID 14444


Kroniekberichten

Datum 24 februari 1852
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Groningen, 23 februari. Zaterdag namiddag is tot genoegen van vele toeschouwers van stapel gelopen van de werf van K.K. de Vries, buiten het Klein-Poortje, bij Groningen, het aldaar gebouwd galjootschip genaamd CHRISTINA CHRISTINA, groot ruim 50 last, kapt. J.H. Tunteler, van Groningen.

Afbeelding
Datum 26 februari 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Rotterdam, 25 februari. Te Groningen is jongstleden zaterdag (opm: 21 februari) van stapel gelopen van de werf van K.K. de Vries, buiten het kleine poortje, het aldaar gebouwde galjootschip CHRISTINA CHRISTINA, groot ruim 50 last, kapt. J.M. Tunteler, van Groningen.

Afbeelding
Datum 18 december 1856
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop het kofschip CHRISTINA CHRISTINA, groot 50 roggelasten, gebouwd in 1851, met complete inventaris, thans liggende te Leer.
Informatiën te bekomen bij J. Mulder, buiten de Steentilpoort.

Afbeelding
Datum 28 juni 1866
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Groningen, 26 juni. Het schip MARGRIETHA HENDRIKA, kapt. De Boer (opm: vlgs GNB: MARGARETHA HENDRIKA, kapt. P.H. de Boer), heden van hier vertrokken naar Havre de Grâce, is de volgende nacht bij Aduarderzijl aan de grond geraakt en gezonken.

Afbeelding
Datum 12 januari 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Hellevoetsluis, 11 januari. Kapt. De Boer van het Nederlands kofschip MAGRIETHA HENDERIKA, van Tentowan (opm: vermoedelijk Pentewan, positie 50º 17’ NB en 04º 47’ WL) naar Rotterdam, rapporteert dat hij zijn schip, op de hoogte van Monster, gistermiddag lek en met slagzijde heeft te verlaten, doordien hij de passerende Engelse stoomboot OSSIAN om assistentie ging verzoeken, met de aan boord zijnde varensgezellen en sloep uit Maassluis, doch niet meer aan boord van die stoomboot kon, omdat de boot langs zijde aan stukken sloeg en men van de zijde van de stoomboot geen hulp kon verlenen en hem en manschappen ook niet wederom aan boord van de MARGRIETHA HENDRIKA?? kon of wilde zetten. Omtrent de kof met 3 aan boord zijnde matrozen is overigens niets bekend.

Afbeelding