Inloggen
HOOP (DE) - ID 14378


Kroniekberichten

Datum 28 november 1848
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Het schip de HOOP, kapt. Fischer, van Nantes naar Dantzig, is op 22 november lek, en met verlies van zeilen, boot, en andere schade in Texel binnengelopen, en zou naar Amsterdam opvaren om te repareren.

Afbeelding
Datum 27 februari 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 26 februari. Het schip de HOOP, kapt. Fisscher, van hier naar Dantzig, is, volgens brief van Bremerhaven van de 22e dezer, de vorige dag, na voortdurend hevige stormen uit het westen en noord-westen doorgestaan en in de branding en op de Weser twee ankers en kettingen verloren te hebben, in de nabijheid van Bremen gestrand, doch zou waarschijnlijk, daar het schip dicht gebleven was en geen verdere schade had bekomen, met de vloed weder in vlot water komen. Kapt. Fisscher had de 20e dito het volk gered van een in zijn nabijheid op Knight Sand verongelukt groot Amerikaans schip, zijnde het schip RIDIOUT, kapt. Brown, van Londen naar Bremen.

Afbeelding
Datum 24 augustus 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Rendsburg, 20 augustus. Nadat de te Holtenau liggende neutrale schepen tot gisteren avond vrij konden vertrekken, heeft onder meer het Nederlandse schip de HOOP, kapt. Fisscher, van Amsterdam naar Dantzig, de reis voortgezet.

Afbeelding