Inloggen
SIEKA - ID 14314


Kroniekberichten

Datum 27 januari 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Calais, 22 januari. Het Nederlandse kofschip SIEKA, kapt. P.D. Douwes, van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) naar Plymouth, is op onze kust gestrand. De bemanning is gered en men is bezig om de lading koren, die beschadigd is, te lossen. Wordt het weder bedaard, dan bestaat er hoop het schip af te brengen (opm: zie NRC 040258).

Afbeelding
Datum 04 februari 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Calais, 29 januari. Het alhier gestrande Nederlandse kofschip SIEKA, kapt. P.D. Douwes, van Koningsbergen naar Plymouth bestemd – zie NRC van 27 januari – is vlot en hier in de haven gebracht. Ten gevolge van de zuidelijke winden en het mooie weder tijdens het vaartuig op strand zat, heeft het maar weinig geleden. Niettemin moet het schip een nieuwe valse kiel en duchtige kalefatering hebben alvorens het weder zal kunnen vertrekken. De lading heeft maar weinig geleden en is hier opgeslagen.

Afbeelding
Datum 20 februari 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Veendam, 17 februari. Volgens telegrafisch bericht is het hier te huis behorend galjootschip
SIEKA, kapt. J.W. Moesker, op de reis van Engeland naar Groningen, in de laatst geheerst hebbende storm op de Engelse kust met zware schade op de Shetlandse eilanden binnengelopen. Het schip zou volgens bericht uit Aberdeen waarschijnlijk afgekeurd worden, daar het, naar het scheen, niet weder dan met grote kosten van de geleden schade hersteld kon worden. (opm: schip wordt inderdaad afgekeurd; zie NRC 110471).

Afbeelding
Datum 21 februari 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Lerwick, 13 februari. De Veendammer kof SIEKA, kapt. J.W. Moesker, van Granton met steenkolen naar Bremen, is lek, met verlies van boten, zeilen en verschansingen te Gruiting Voe (opm: waarschijnlijk de baai van Grutness Voe; positie 59º52.5’ NB 01º17’ WL) binnengelopen, zie ons vorige nummer.

Afbeelding
Datum 11 april 1871
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Lerwick, 3 april. Het Nederlandse kofschip SIEKA, kapitein Moesker, van Granton naar Bremerhaven bestemd, dat de 10e februari met schade in Gruting Foe (opm: waarschijnlijk de baai van Grutness Voe; positie 59º52.5’ NB en 01º17’ WL) binnenliep, is voor GBP 28.10/- verkocht.
De baai van Grutness Voe
Coll: Wikipedia, Eileen Sandà

Afbeelding