Inloggen
FROUKE EGBERDINA - ID 14288


Kroniekberichten

Datum 23 januari 1852
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De schepen FROUKE EGBERDINA, kapt. Lukje, en AURORA, kapt. Brouwer, beide van Elseneur met staven naar Port รก Port, hebben, met hulp van een stoomboot de 14de dezer de haven van Elseneur verlaten.

Afbeelding
Datum 23 december 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 19 december. Het kofschip FROUKE EGBERDINA, kapt. G.J. Lukje, van Antwerpen naar Gibraltar bestemd, heeft op de rede van Rammekens een anker en ketting verloren, waardoor het heden de reis niet heeft kunnen vervolgen.

Afbeelding
Datum 14 juli 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlaardingen, 13 juli. Het Nederlandse schoener-kofschip FROUKE EGBERDINA, kapt. G.J. Lukje, van Rotterdam naar St. Petersburg, is de 10e j.l. op de rivier in aanzeiling geweest met het schip WILD FLOWER, van Liverpool. Eerstgenoemde verloor daarbij galjoen (opm: licht, ondersteunend deel van de boeg, waarop de boegspriet rust), boegspriet en kluiverboom, en ligt alhier om deze schade te herstellen.

Afbeelding
Datum 02 januari 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Lissabon, 23 december 1858. Het alhier op 12 dezer van Sunderland met een lading kolen gearriveerde Nederlandse kofschip FRAUKE EGBERDINA, kapt. Lutje (opm: FROUKE EGBERDINA, kapt. G.J. Lukje), heeft ten gevolge van slecht weder zeilen, kluiverboom en relingen verloren.

Afbeelding