Inloggen
JONGE DUIJF (DE) - ID 14071


Kroniekberichten

Datum 08 juni 1849
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kopenhagen, 31 mei. De Nederlandse schepen GESINA, kapt. Koning, van Rostock met weit, haver en gerst naar Jersey, en JONGE DUIJF, kapt. Duijf, van Rostock met lijnkoeken naar Hull, beide uit Groningen, zijn wegens het schenden der blokkade opgebracht en onder embargo gelegd.
(opm: zie NRC 100749)

Afbeelding
Datum 20 augustus 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 18 augustus. De schepen GEBROEDERS, kapt. Wegener, van Stettin naar Antwerpen, GESINA, kapt. Koning, van Rostock naar Jersey, JONGE DUIF, kapt. Duijf, van dito naar Hull, en JANTINA GEZINA, kapt. De Jonge, van Dantzig te Kopenhagen opgebracht, zijn volgens brief van daar van de 11e dezer vrijgegeven.

Afbeelding
Datum 13 december 1851
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Smirna, 27 november. Alhier zijn aangekomen de Nederlandse schoener TRIESTE, kapt. H. Hoveling, in ballast komende van Limerick na een reis van 32 dagen; voorts de schoenerkof DRIE GEBROEDERS, kapt. C. Venster, komende van Amsterdam en Syra met enige koopgoederen, en de schoener-hoeker KOOPHANDEL, kapt. J. Valkenier, komende in ballast van Barcelona. De JONGE DUIJF, kapt. A. Duijf, is bevracht en naar Tschesme vertrokken om rozijnen voor Hamburg in te nemen. De overige vaartuigen zullen waarschijnlijk op dezelfde wijze bevracht worden.

Afbeelding
Datum 09 januari 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Ameland, 2 januari. Het schip JONGE DUIJF, kapt. Duijf, van Hamburg naar Rio Grande, is alhier met verlies van verschansingen en meer schade binnengelopen.

Afbeelding
Datum 11 januari 1856
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. C. Hartman Busmann, notaris te Sappemeer, zal op vrijdag de 25e januari 1856, des avonds ten 6 ure, in het gemeentehuis te Sappemeer bij contant geld te koop aanbieden het gezinkt schoener-kofschip genaamd de JONGE DUYF (opm: JONGE DUIF), groot 101 tonnen, in 1848 gebouwd op de werf van de heer I.A. Hooites te Hoogezand, met al deszelfs staand en lopend want, ankers, touwen, zeilen, en verdere scheepsgereedschappen, waaronder een chronometer, zo als hetzelve is liggende te Antwerpen en bevaren geweest door wijlen kapt. Barend Duyf.
De inventaris der opgoederen en toebehoren ligt op de gewone plaatsen ter lezing, en het schip is dagelijks te bezien aan het adres van de heren Van den Bergh & Zoon, scheepsmakelaars te Antwerpen.
(opm: zie advertentie AH 310156; het schip is kennelijk opgehouden en wordt later uit de hand te koop aangeboden)

Afbeelding
Datum 31 januari 1856
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop het extra snelzeilend, gezinkt schoener-kofschip de JONGE DUIF, in 1848 geheel nieuw uitgehaald en gevoerd door wijlen kapt. B. Duif, voorzien van een complete inventaris, groot 101 tonnen of pl.m. 77 rogge-lasten, liggende thans te Antwerpen. Te bevragen bij I.A. Hooites te Hoogezand.

Afbeelding
Datum 02 juni 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 1 juni. Aangaande de schepen FLORA (opm: bark), kapt. A.A. van der Wijk, van Dordrecht naar Hongkong, de 14e oktober (opm: 1856) Straat Sunda gepasseerd (opm: zie o.a. NRC 010757); SARA JANE, kapt. Grumley (opm: waarschijnlijk een buitenlands schip), de 8e oktober (opm: 1856) van Mobile naar Rotterdam vertrokken; EENDRAGT, kapt. Kieviet, van de Zwarte Zee naar het Engelse Kanaal, de 20e november (opm: 1856) Konstantinopel (opm: Istanbul) gepasseerd; MARGARETHA, kapt. Mewes, in december (opm: 1856) van Newcastle naar Malaga vertrokken; HENRICA CHRISTINA, kapt Garrelts, in januari van Triƫst naar Rotterdam vertrokken; en ALIDA ELISABETH, kapt. R. de Boer, 25e april van Harlingen naar Londen vertrokken (opm: zie NRC 230557); heeft men sedert niets vernomen.

Afbeelding