Inloggen
HARMANNA WILMINK - ID 13992


Kroniekberichten

Datum 31 juli 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Hellevoetsluis, 30 juli. Met het Nederlandse schip (opm: kof) HERMANNA WILMINK, kapt. J.T. Wilmink, heden van St. Petersburg gearriveerd, zijn alhier aangebracht kapt. H.M. van Dijk en de verdere equipage van de Nederlandse kof MARIA CATHARINA, van St. Petersburg met haver naar Londen bestemd. Kapt. Wilmink heeft deze schipbreukelingen 27 dezer op 56º N.B. en 06º37’ O.L. van het zinkende schip gered en na hun alle mogelijke hulp te hebben verleend hier behouden aan wal gezet. (opm: zie ook NRC 060858)

Afbeelding
Datum 12 november 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Ramsgate, 8 november. Het van Shields naar Malaga bestemde Nederlandse schip HERMANUS WILMINK, kapt. Wilmink, is hier met verlies van ankers binnengelopen.

Afbeelding
Datum 23 november 1861
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 22 november. Het schip HERMANNA WILMINK, kapt. Wilmink (opm: kof HARMINA WILMINK, kapt. J.T. Wilmink), met lijnzaad van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) naar Groningen, is, volgens brief uit Oostmahorn van 19 dezer, in het Friesche Gat (opm: tussen Schiermonnikoog en Ameland) gestrand. De equipage, uit 5 man bestaande, was met de boot aan wal gekomen. (opm: zie LC 101261)

Afbeelding
Datum 10 december 1861
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. De notaris K.S. Heep te Anjum zal, ten verzoeke van de heer N.J. van der Worm, burgermeester van Schiermonnikoog, als gelastigde van kapt. J.T. Wilmink, gevoerd hebbende het verongelukte smakschip HARMANNA WILMINK (opm: kof HARMINA WILMINK, wrak 625 Hydro. Dienst, zie verder NRC 231161), publiek aan de meestbiedenden, tegen gerede betaling, verkopen: het geborgene der tuigage van evengemeld schip, een boot, een tros, ter lengte van 40 vadem, benevens enig rond- en wrakhout.
De gegadigden komen op maandag de 16e december aanstaande, ter plaatse waar het geborgene is liggende, te Schiermonnikoog, en wel direct na de aankomst van het postschip, van Oostmahorn vertrekkende des middags ten 12 ure, zullende met de verkoop tot de aankomst van dat postschip worden gewacht.

Afbeelding