Inloggen
VROUW IKIENA (DE) - ID 13942


Kroniekberichten

Datum 01 juni 1847
Krant GRC - Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Op nader te bepalen tijd en plaats zal in het openbaar worden verkocht het tjalkschip de VROUW AFINA, groot 84 tonnen, in den jare 1835 nieuw uitgehaald, met al deszelfs opgoederen en toebehoren, zo en invoege hetzelve tot dusverre is bevaren door Klaas Watzes Eeftingh en thans is liggende te Wildervank.
J.J. de Blécourt, notaris.
(opm: op 24 juni voor NLG 2.350 verkocht, nieuwe naam DE VROUW IKIENA, kapt. D.L. Knoop)

Afbeelding
Datum 12 december 1848
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Te Tonningen lagen op 7 december wegens tegenwind de volgende schepen: VROUW CLASINA, kapt. Wolthuis, JONGE YPE, kapt. Teensma, CLARA CATHARINA, kapt. De Vries, GOEDE VERWACHTING, kapt. Lieffijn, MEIKE, kapt. Zeilinga, DOROTHEA, kapt. Lucht, HILLEGINA, kapt. Prins, HENDRIKA, kapt. Joosten, HARMINA, kapt. Brouwer; IKINA, kapt. Knoop, en JANNETTE, kapt. Bonjer.

Afbeelding
Datum 01 februari 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 31 januari. De 23e dezer is te Delfzijl binnengelopen het Nederlandse tjalkschip de VROUW IKIENA , gevoerd door kapt. D.L. Knoop, met een lading raapzaad, komende van Denemarken en bestemd voor Amsterdam. Weinigen hadden kunnen denken, dat de schepelingen, welke deze winter gelukkig de gevaren der zee hadden getrotseerd, in genoemde haven aan nog grotere gevaren onderworpen zouden zijn. Men ontdekte nog bij tijds, dat des nachts met een zogenaamde centerboor twee à drie gaten in het schip waren geboord. De daders zijn nog niet ontdekt.

Afbeelding
Datum 24 augustus 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Memel, 16 augustus. Het Nederlandse schip CATHARINA, kapt. Prins, van Koningsbergen met een lading tarwe binnendoor gekomen, is op deszelfs reis lek geworden en gisteren op het rif bij Schwarzort gestrand. De lading zal hoogstwaarschijnlijk geheel verloren zijn.

Afbeelding
Datum 27 augustus 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Schwarzerort (Oost Pruisen), 14 augustus. Het Nederlandse schip CATHARINA, kapt. Prins, met een lading tarwe van Memel naar Amsterdam bestemd, is hier, nadat hetzelve in zee en lek bekomen had, in de verlopen nacht op het strand geraakt. Het volk is gered en ook is men bezig om de lading te bergen.

Afbeelding
Datum 29 augustus 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Memel (opm: Klaipeda), 21 augustus. Men is nog steeds zonder nader bericht omtrent het bij Schwarzort gestrande schip CATHARINA, kapt. Prins.

Afbeelding