Inloggen
VROUW MARIA (DE) - ID 13938


Kroniekberichten

Datum 10 november 1857
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Ten overstaan van Mr. W. Laman Trip, notaris te Groningen, zal op vrijdag de 20e november 1857, des avonds ten 7 uur, ten huize van Mejuffrouw de weduwe Eekhoff, aan de Groote Markt te Groningen, publiek worden verkocht, om dadelijk te aanvaarden: Een tjalkschip, genaamd de VROUW MARIA, groot 52 zeetonnen, met de inventaris, thans liggende in het Damsterdiep te Groningen, laatst door nu wijlen de schipper Geert Jans Puister, bevaren.
(opm: de tjalk, bouwjaar 1841 had tot 1847 in de binnenvaart gevaren, daarna enkele tijd in de zeevaart en terug binnenvaart; zoon Jan Geerts Puister werd koper voor NLG 1.500, begon in 1858 weer in de zeevaart om naar de binnenvaart terug te keren; in 1864 vroeg hij weer een zeebrief aan, om waarschijnlijk weer in de binnenvaart te eindigen; het final fate is niet gevonden)

Afbeelding
Datum 11 april 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Carolinerzijl (opm: Carolinensiel), 6 april. Het schip VROUW MARIA, kapt. Puister, van Amsterdam naar Hamburg, is hier lek op de rede gekomen. Het moet lichten om in de haven te komen.

Afbeelding
Datum 21 maart 1861
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 20 maart. Het schip (opm: tjalk) VROUW MARIA, kapt. J.G. Puister, van Leer naar Groningen, is de 16e maart te Delfzijl zwaar lek binnengelopen; hebbende op een paal gestoten. Het moet lossen.

Afbeelding
Datum 24 januari 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 23 januari. De schepen TWEE GEBROEDERS, kapt. Slankenberg en MARGARETHA, kapt. Niezen beiden van Bremen herwaarts, KLASINA, kapt. Klein en VROUW MARIA, kapt. Puister, beiden van Bremen naar Rotterdam, zijn volgens telegram van Norden, d.d. 22 dezer, met assistentie te Nieuw-Harlingerzijl (opm: Neuharlingersiel) binnengebracht.

Afbeelding
Datum 29 januari 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 28 januari. De schepen TWEE GEBROEDERS, kapt. Slankenberg, van Bremen naar Amsterdam, VROUW MARIA, kapt. Puister, en KLASINA, kapt. Klein, beiden van Bremen naar Rotterdam, te Nieuw Harlingerzijl binnengebracht, waren zwaar lek. Het mede aldaar binnengebrachte schip MARGARETHA, kapt. Niezen, van Bremen naar Amsterdam, heeft schade aan de spil.

Afbeelding