Inloggen
VALERIUS LODEWIJK (DE) - ID 13913


Kroniekberichten

Datum 22 februari 1867
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris Goslings te Harlingen zal aldaar op maandag 11 maart 1867, ’s namiddags 4 uur provisioneel en ’s avonds 8 uur finaal, telkens ten huize van Fekkes, in het logement Benthem, in het openbaar veilen en verkopen het welbezeild kofschip, genaamd VALERIUS LODEWIJK, met deszelfs inventaris, zoals het laatst is bevaren geweest door de kapitein H. Borger Geerts, en is liggende in de haven van Harlingen, volgens Nederlands meetbrief lang 26 el 20 dm., wijd 4 el 94 dm. en hol 2 el 90 dm. en over zulks geijkt op 167 ton of 88 last. Te aanvaarden de 15 maart 1867. Nadere informatie te bekomen te Harlingen ten kantore van de heren T. Teves & Co. en te Amsterdam ten kantore van de heren Oolgaardt en Bruinier.

Afbeelding
Datum 28 februari 1867
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris Goslings te Harlingen zal aldaar op maandag 11 maart 1867, des namiddags te 4 uur provisioneel en des avonds 8 uur fianaal, telkens ten huize van Fekkes in het logement Benthem in het openbaar veilen en verkopen een welbezeild kofschip genaamd VALERIUS LODEWIJK, met deszelfs inventaris, zoals het laatst bevaren is geweest door kapt. H. Borger Geerts en is liggende in de haven van Harlingen. Volgens meetbrief lang 26 el 20 duim, wijd 4 el 94 duim en hol 2 el 90 duim en over zulks geijkt op 167 ton of 88 last. Te aanvaarden 15 maart 1867.
Nadere informatiën te bekomen te Harlingen ten kantore van de heren Teves & Co, en te Amsterdam ten kantore van de heren Oolgaard en Bruinier.

Afbeelding
Datum 25 maart 1869
Krant OHC - Opregte Haarlemsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

OHC 25-03-1869 Lissabon, 17 Maart. Een nederl. schip, vermoedelijk een galjoot, is den 14 d« dezer bij Ericeira totaal verongelukt; de equipage en twee vrouwen zijn verdronken. Blijkens aan strand gevonden scheepspapieren, zou het volgens het eene rapport de VLIELAND, en volgens een ander de CATHARINA HERMANNA zijn. (Het schip VLIELAND, kapt. Visser, is op de reis van Par naar Carthagena, den 6 d™ dezer van Fowey vertrokken.)

Afbeelding
Datum 27 maart 1869
Krant DZG - Dagblad van Zuidholland en ‘s-Gravenhage
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Dagblad van Zuidholland en 's Gravenhage. 27-03-1869 Amsterdam , 25 Maart. Het berigt aangaande het bij Ericeira verongelukte schip , heeft blijkens ontvangen inlichtingen , bepaald betrekking op de VLIELAND, hebbende kapt. D. D. Visser, vroeger de CATHARINA HERMANNA ( thans DOLFIJN ) gevoerd, en waarschijnlijk de scheepskoker of papieren dien bodem betreffende, nog aan boord gehad.

Afbeelding