Inloggen
HARMANNA HENDRIKA - ID 13846


Kroniekberichten

Datum 07 mei 1852
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Groningen, 6 mei. Gisteren is alhier door de stoom-sleepboot de HUNZE binnengebracht het kofschip HARMANNA HENDRIKA, kapt. J.H. Pluktje, komende van Bordeaux en geladen met wijn, voor rekening van de heren A. Haakma Janssonius en J.H. Wichers. Dit is de eerste maal sedert 1817, dat een schip direct van daar, en beladen met wijn, alhier de haven is binnengelopen.
De goede verwachting, die men voor handel en scheepvaart in dit gewest koesterde van de nieuwe stoomsleepdienst, schijnt zich alleszins te zullen bevestigen. Met genoegen kunnen wij melden, dat reeds onderscheiden scheepskapiteins dezer dagen daarvan gebruik hebben gemaakt, en dat zelfs door veelvuldige aanvraag de sleepboot de HUNZE heden namiddag te een uur met twee schepen langs het Reitdiep naar zee is gestoomd.

Afbeelding
Datum 30 oktober 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Cuxhaven, 28 oktober. Met de Nederlandse kof JOHANNA GEERDINA, kapt. Schoon, van Newcastle naar Brake, werd hier heden aangebracht de bemanning van de Nederlandse kof DRIE GEZUSTERS, kapt. G.K. de Groot, welke bodem op de reis van Newcastle naar Groningen bij Helgoland gezonken is. (opm: zie ook PGC 011162).

Afbeelding
Datum 01 november 1862
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Cuxhaven 28 oktober. Het kofschip DRIE GEZUSTERS, kapt. G.K. de Groot, van Newcastle naar Groningen, is 6 mijlen NW van Helgoland gezonken, doch het volk gered en alhier aangebracht.

Afbeelding