Inloggen
HARMONIE - ID 13825


Kroniekberichten

Datum 04 februari 1862
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 2 februari. In de vorige week hebben in de Noordzee en het Kanaal hevige stormen gewoed. Kapt. Joh. Both, voerende het kofschip HARMONIE, met bestemming naar Newcastle en van daar naar Galatz, is uit zee hier weder binnengelopen wegens belangrijke schade aan schip en tuig. Ook kapt. J. Hoedemaker, gezagvoerder van het schip LEENTJE, is, volgens ingekomen bericht, door hevige storm belopen, met verlies van een groot gedeelte van de opstand te Newcastle binnengekomen.

Afbeelding
Datum 06 februari 1862
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Het schip HARMONIE, kapt. J. Both, van Newcastle naar Konstantinopel, is volgens brief van Harlingen van de 30e Januari, aldaar met schade aan tuigage, verschansingen, enz. binnengelopen. Men was genoodzaakt geweest kettingen onder het schip door te brengen en daarmede 8 dagen in zee geweest. Het moet gedeeltelijk lossen om te repareren.

Afbeelding
Datum 23 januari 1863
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris Goslings te Harlingen zal aldaar op woensdag den 28 januari provisioneel en woensdag den 4 februari 1863, telkens des avonds 7 uur, ten huize van J.S. de Groot, in het logement Benthem, in het openbaar verkopen:
- een overdekt gewegerd Tjalkschip, met toebehoren, de JONGE ANTJE genaamd, liggende aan den Cingel in de Stadsgracht over de Gasfabriek, gemeten 21 tonnen; laatst bevaren door de weduwe Hielke Pieksma. Na de toewijzing te aanvaarden.
- drie aandelen, ieder 1/32, in het schoonerschip CASPER DE ROBLES, gemeten op 86 lasten; thans gevoerd door T.H. van Slooten.
- een aandeel, zijnde 1/30, in het Schooner Kofschip HARMONIE, groot ongeveer 120 lasten; thans gevoerd door J. Boch.
- een aandeel, zijnde 1/30, in het brikschip MERCURIUS, groot ongeveer 165 roggelasten, gevoerd door W. Merkelbach
- een aandeel in de Friesche en Overijsselsche Stoomboot-Rederij, zijnde 1/500.
- drie aandelen, ieder 1/24, in het brikschip WEMELTJE, groot 102 gemeten lasten, gevoerd door A. Smit.

Afbeelding
Datum 12 juni 1863
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris J.A. Zaal Stroband te Harlingen zal, ten verzoeke van zijne ambtgenoten de heren A.A. Land te Franeker en I.J. Verwer te Makkum, in het Heeren Logement bij D. Minnema te Harlingen, op woensdagen den 24 juni 1863, provisioneel, en den 8 juli e.k., finaal, telkens des avonds ten 7 ure, publiek verkopen:
-       1/15 aandeel in het Nederlands schoonerschip ZEEMEEUW, groot 90 lasten; bevaren door den kapitein W.J. van der Meer.
-       1/30 aandeel in het Nederlands schoonerschip HARMONIE, groot 92 lasten; bevaren door den kapitein J. Both.
-       1/15 aandeel in het Nederlands schoonerschip WILLEM, groot 101 lasten; bevaren door den kapitein M.J. de Weerd.
-       2/15 aandelen in het Nederlands schoonerschip BEERTA HENDRIKA, groot 82 lasten; bevaren door den kapitein T.W. Stuit.
-       1/15 aandeel in het Nederlands schoonerschip MERCURIUS, groot 140 lasten, bevaren door den kapitein J.U. Merklelbach
-       Vijf aandelen, nos. 215, 216, 217, 218 en 219, in de Friesche en Overijsselsche Stoomboot Rederij, ieder derzelve voorzien van 4 bewijzen voor het dividend.
-       1/3 aandeel in de Kiellichter FRIESLAND, onder beheer van de heren S. en T. Zwanenburg te Harlingen.

Afbeelding
Datum 28 september 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Elseneur, 23 september. De naar Dantzig bestemde Nederlandse kof HARMONIE, kapt. Both, ligt wegens tegenwind bij Hornbeck ten anker.

Afbeelding
Datum 26 april 1874
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Elseneur, 22 april. De Nederlandse kof HARMONIE, kapt. J.A. Oldenburger, van Leith naar Danzig, is bij Hela gestrand, geladen met koolteer, is na het overboord werpen van 10 vaten met hulp van een sleepboot, die GBP 100 bergloon verlangt, vlot geworden.

Afbeelding
Datum 15 november 1879
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Elseneur, 11 november. De kof HARMONIE, kapt. J.A. Oldenburger, te Zuidbroek te huis behorende, van Riga naar Termunterzijl, alhier de 31e oktober gepasseerd, verloor de 6e november in de bocht van Albæk anker en ketting en is hier teruggekeerd.

Afbeelding
Datum 14 januari 1881
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Winschoten, 11 januari. Van het te Pekela te huis behorende schoenerschip HARMONIE, kapt. J.A. Oldenburger, de 8e oktober 1880 van Riga naar Delfzijl vertrokken, heeft men sedert niets vernomen. Genoemde bodem was met de hevige sneeuwstorm die daar op die tijd woedde, pas uit de haven vertrokken en men vreest dat het schip met man en muis is verongelukt.
(opm: schip dus hoogstwaarschijnlijk in de Oostzee vergaan)

Afbeelding
Datum 28 februari 1881
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Nieuwe Pekela, 26 februari. Van het hier te huis behorende kofschip HARMONIE, kapt. J.A. Oldenburger, de 9e oktober 1880 van Riga naar Delfzijl vertrokken, heeft men sedert niets vernomen.

Afbeelding