Inloggen
GEBROEDERS - ID 13696


Kroniekberichten

Datum 05 januari 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Cuxhaven, 1 januari. Heden begint zich hier meer en meer drijfijs te vertonen zonder nochtans in het minste de scheepvaart te hinderen, dewijl het ijs door de zuidoostelijke wind om de Noord gedreven wordt. Mocht echter de wind naar het oosten of noord-oosten toelopen, dan zullen wij ogenblikkelijk het vaarwater vol ijs hebben. De volgende Nederlandse schepen liggen hier nog in de haven: de tjalk GEBROEDERS, kapt. Kemper, van Memel en de kof (VROUW) MARTHA, kapt. Witkop, van Osterrisöer naar Delfzijl; de laatste is afgekeurd en zal de 2e verkocht worden. In reparatie bevindt zich hier de Nederlandse smak de JONGE GERRIT, kapt. Gerdesma, van Kiel naar Dordrecht.

Afbeelding
Datum 16 augustus 1853
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De schepen SIEBERDINA, kapt. Jonker, GEBROEDERS, kapt. Kemper, beide van Aarhus naar Belgie, en ANTJE, kapt. Schuring, van Brevich naar Groningen, zijn vóór de 21 juli te Kalvöesund binnengelopen.

Afbeelding
Datum 30 augustus 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 28 augustus. Het schip GEBROEDERS, kapt. H.A. Kemper, van Aarhus naar Antwerpen of Gent, is heden alhier als bijlegger binnen gekomen met verlies van zeilen en zwaard, lekkage, en meer andere zeeschade.

Afbeelding
Datum 12 oktober 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Thisted, 5 oktober. Gisteren morgen is bij Grönhöe (opm: Gronhoj, Jammerbocht; 57º17’ NB 9º38’ OL) gestrand het Nederlandse schip GEBROEDERS, kapt. H.E. Kemper (opm: tjalk, bouwjaar 1845; kapt. Hindrik Adolfs Kemper), van Bremen met tabak naar Odense bestemd. De bemanning is gered en de inventaris geborgen. Het schip beschouwt men als wrak. Misschien zal de lading, wanneer het weder bedaart, geborgen kunnen worden, maar deze zal dan gedeeltelijk beschadigd zijn.

Afbeelding
Datum 10 november 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Thisted, 3 november. De in de nabijheid van Lökken (opm: Jammerbocht, 57º22’ NB 9º43’ OL) gestrande Nederlandse kof GEBROEDERS – zie ons nommer van 12 oktober – zal de 17e dezer in publieke veiling verkocht worden. Bij gunstige weersgesteldheid hoopt men het vaartuig nog vlot te brengen.

Afbeelding