Inloggen
HOOP (DE) - ID 13602


Kroniekberichten

Datum 08 januari 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Cuxhaven, 5 januari. De alhier binnengelopen Nederlandse koffen CORNELIA JACOBA, kapitein v.d. Meer, van Hobroe (opm: Hobro), en de HOOP, kapitein Jonkhoff, van Memel (opm: Klaipeda), beide naar Schiedam bestemd, zullen moeten lossen om te repareren. Eerstgenoemde is met slagzij binnengelopen en de laatste met zeeschade.

Afbeelding
Datum 10 oktober 1861
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop, contant: het in den jare 1844 uitgehaalde en goed onderhouden kofschip de HOOP, groot 96 ton, met complete inventaris, gevoerd door kapitein A. Jonkhoff en liggend in de Noorderhaven te Groningen, alwaar hetzelve dagelijks te bezichtigen is. Informatiƫn zijn te bekomen bij genoemde kapitein aan boord of aan deszelfs woning te Groningen, aan de Cingel.

Afbeelding
Datum 20 september 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 19 september. Het schip METTINA JACOBINA, kapt. Dijken, van Delfzijl naar Noorwegen, is de 15e dezer te Delfzijl lek uit zee teruggekomen.

Afbeelding
Datum 05 mei 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Delfzijl, 1 mei. Het Nederlandse schip METTINA JACOBINA, kapt. Dijken (opm: kof, kapt. Harmannus Wiardi Dijken, zie ook PGC 110567), van hier naar Noorwegen, is in de Noordzee overzeild en gezonken. De equipage is gered en te Gothenburg aangebracht.

Afbeelding