Inloggen
MAGRIETHA ANTINA - ID 13546


Kroniekberichten

Datum 10 oktober 1843
Krant LC - Leeuwarder Courant
 

Advertentie. De notaris Goslings, te Harlingen, zal, op woensdag den 11 oktober 1843, des voormiddags ten 11 ure, ten huize van Teunis Beitschat, in de Makkumerwagen bij de Zuiderpoort aldaar, in het openbaar verkopen: Een partij door zeewater beschadigde goederen, gelost uit het schip MARGARETHA ANTINA, kapitein J.A. de Vries, bestaande in: een aanzienlijke partij aluin, chloorkalk, tinzout, loodzout en soda in fusten, benevens een belangrijke partij pijpaarde, matten, korven, enz., enz.
Alles liggende in het Rijkspakhuis naast het pakhuis de Walvisch, aan den Zuiderhaven te Harlingen, en aldaar te bezichtigen den dag van de verkoop en des daags te voren.

 

Afbeelding
Datum 17 oktober 1843
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen
 

Van Harlingen wordt 7 oktober gemeld, dat de lading van het aldaar binnengelopen schip MARGARETHA ANTINA, kapt. De Vries, van Amsterdam naar Stettin, gedeeltelijk beschadigd is gelost, welke beschadigde gedeelte openbaar verkocht zal worden.

Afbeelding
 

 

Afbeelding
Datum 30 augustus 1845
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Het schip MARGARETHA ANTINA (opm: tjalk MAGRIETHA ANTINA), kapt. J.A. de Vries, van Amsterdam naar Hamburg, is, volgens brief van Harlingen van 23 dezer, in de laatste storm van beide ankers geslagen, doch heeft, na die terug bekomen te hebben, de reis voortgezet.
Nog wordt van Harlingen gemeld, dat twee tjalken, waarvan de ene met tarwe en de andere met turf (opm: zie DC 020945) beladen, met het volk verongelukt zouden zijn.

Afbeelding
Datum 04 november 1845
Krant GRC - Groninger Courant
 

Gepasseerd te Nyburg:
23 oktober: kapt. Veenstra, AUKJE, van Nibbe naar Groningen; kapt. Hansen, CAROLINA, van Groningen naar Svendborg.
25 oktober: kapt. Rasker, BEERENDINA, van Amsterdam naar Aarhus.
Gepasseerd te Rendsburg:
23 oktober: kapt. De Vries, MARGARETHA ANTINA (opm: MAGRIETHA ANTINA), van Hamburg naar Randers.
25 oktober: kapt. Wijnstok, VRIENDSCHAP, van Samsoe naar Groningen.
26 oktober: kapt. Wolkammer, EENIGE BROEDER, van Delfzijl naar Bandholm.
Gepasseerd te Tonningen:
25 oktober: kapt. De Vries, DE TWEE GEBROEDERS, van Hamburg naar Stettin; kapt. Kranenburg, WIARDUS, van Hamburg naar Eckernförde; kapt. Stuit, GEERDINA, van Amsterdam naar de Oostzee; kapt. Mellema, JONGE TJALLING, van Amsterdam naar Koningsbergen.
26 oktober: kapt. Beerta, JONGE JOHANNES, van Antwerpen naar Stettin.

 

Afbeelding