Inloggen
ENTREPRISE - ID 13152


Kroniekberichten

Datum 15 november 1892
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Lemmer, 12 november. Heden middag werd hier door vier Bunschoter vissers binnengesleept het tjalkschip, genaamd TRIENTJE DE WINTER, schipper J.C. Boer, gedomicilieerd te Groningen. Gisteren had dit vaartuig, geladen met aardappelmeel en komende van Leeuwarden, onze haven verlaten met bestemming naar Antwerpen. In de nabijheid van Urk was het, tijdens dikken mist, door een vissersvaartuig aan de steven aangevaren, waardoor de stevenplaat gebroken werd, zodat de stag vrij kwam, terwijl door de sterke schok de beugel om de kokerswangen losging. Dit had ten gevolge, dat de zware mast met tuig en al achterover sloeg. De vrouw van de schipper, die zich achter op het dek bevond werd in zo hevige mate aan schouder en hoofd gewond, dat haar toestand hoogst bedenkelijk is. Het vaartuig is dicht gebleven.

Afbeelding
Datum 25 oktober 1893
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bremerhaven, 24 oktober. De Nederlandse tjalk TRIENTJE DE WINTER, kapt. J.C. de Boer, van Altona naar Kampen bestemd, is wegens slecht weder hier binnengelopen en heeft op de rede geankerd.

Afbeelding
Datum 09 februari 1899
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bremerhaven, 7 februari. De Nederlandse tjalk TRIENTJE DE WINTER, schipper De Boer, van Bremen naar Papenburg bestemd, is wegens ijs in de haven gekomen.

Afbeelding