Inloggen
ELISABETH EN ANNA - ID 12494


Kroniekberichten

Datum 07 maart 1818
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 5 maart. Volgens een brief van Surinamen, van den 15 december (opm: 1817), zou in de eerste dagen van februari van daar vertrekken het schip de VROUW GERARDA, kapt. M. Jurgens, alsmede dat onder de schepen, welke het eerst de terugreis uit de Kolonie zouden aannemen, zich bevonden de COURIER, kapt. A. van Dyk, ELISABETH EN ANNA, W. Trippensé, en de ZEEMEEUW, kapt. L. de Vries, alle te Rotterdam thuis behorende en deels derwaarts en deels naar Amsterdam gedestineerd.

Afbeelding
Datum 29 augustus 1818
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 28 augustus. Den 26 dezer is te Middelburg gearriveerd het fregatschip de ATALANTA, kapt. J. Stoffers, van Surinamen.
Volgens brief van kaptein W. Trippensé, voerende het brikschip ELISABETH EN ANNA, in dato 3 juli laatstleden, was dezelve, na een voorspoedige reis van 45 dagen, in goede staat, van Rotterdam te Paramaribo gearriveerd, en zou waarschijnlijk voor primo augustus de retourreize aannemen.

Afbeelding
Datum 15 december 1818
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 14 december. Het brikschip ELISABETH EN ANNA, kaptein W. Trippensé, is den 26 oktober laatstleden te Pernambuck van Surinamen gearriveerd; hebbende een anker, touw en steng verloren.

Afbeelding
Datum 18 november 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Amsterdam, 16 november. De Hollandse brik ELISABETH JANA, kapt. H. Bedzer, met tabak enz. van Rotterdam naar Genua, is, volgens brief van Z.M. Consul te Port-Mahon (opm: Mahón, Balearen), de heer A. Walis, in dato 16 oktober, den 5 dito bij Kaap Blanc, ten zuiden van dit eiland, verbrijzeld; de equipagie, zeven man sterk, is gered; de masten en tuigagie zijn geborgen en zouden publiek verkocht worden. Van de lading is een groot gedeelte insgelijks, ofschoon nat en beschadigd, geborgen en in het Lazaret te Palma (opm: Palma de Mallorca) in bewaring gesteld, alwaar de goederen zo lang zullen verblijven, tot gemelde Heer Consul orders van de eigenaars zal hebben ontvangen.

Afbeelding