Inloggen
DRIE GEBROEDERS - ID 12487


Kroniekberichten

Datum 22 april 1817
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 20 april. Het schip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. J. Hilbrands, van Amsterdam naar Curaçao gedestineerd, heeft voor het Vlaak twee touwen moeten kappen en vervolgens op de richel voor Enkhuizen het roer afgestoten, waarop de kapitein schuiten, op goede mannen zeggen (opm: bij mondelinge afspraak), aangenomen heeft om het schip voor Amsterdam terug te brengen; hetzelve zit nu in de bogt van Durgerdam in de modder.

Afbeelding
Datum 19 maart 1818
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 17 maart. Brieven van Curaçao tot den 2 januari melden, dat het brikschip CERES, kaptein M.A. Jacometti, van Rotterdam derwaarts gedestineerd, den 27 december (opm: 1817) ’s avonds op het rif van Bonaire vastgezeild was, en denkelijk zoude weg zijn; de equipagie was gered, en men zou de lading bergen.
Het schip de DRIE GEBROEDERS, kapt. J. Hilbrands, van Amsterdam, laatst van St. Eustatius komende, was Curaçao misgezeild, en in de vorige week te Aruba aangekomen, van waar de goederen met kleine vaartuigen naar Curaçao zouden gebragt worden, alzo het schip uit hoofde van de zware stroom derwaarts niet kon opkomen.

Afbeelding
Datum 19 september 1818
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 17 september. Kaptein Jelle Hilbrands, voerende het schip de DRIE GEBROEDERS, meldt van Curaçao, in dato 9 juli, dat hij tussen den 20 en 25 dito de reis naar Amsterdam zoude aannemen.

Afbeelding
Datum 28 maart 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 26 maart. Het schip (opm: brik) DE DRIE GEBROEDERS, kapt. J. ten Boekel, van Amsterdam, laatst van Rio-Janeiro komende, is, volgens brief van kaap de Goede Hoop van den 27 december 1819, den 20 dito aan de Kaapse Punt, niet ver van het Olifants-Rivierbosch, nabij de Houtbaai, gestrand; het schip was aan de ene zijde open, zo dat het water er in stroomde; enige deksels van kisten waren aangespoeld, doch men dacht van de lading weinig te bergen; de equipagie was gered. (opm: zie RC 300320)

Afbeelding
Datum 30 maart 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Amsterdam, 28 maart. Aangaande het gestrande schip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. J. ten Boekel (opm: zie RC 280320), wordt in een brief van Kaap de Goede Hoop, van den 25 december 1819, het volgende gemeld: door het aanhoudende stille weer is de brik DE DRIE GEBROEDERS niet aan stukken geslagen en, volgens rapporten, zoude een groot gedeelte der lading aan land gebragt zijn; den 5 januari zal aan het strand publieke verkoping gehouden worden, zo van de geborgen goederen als van het hol van voornoemde brik.

Afbeelding