Inloggen
AURORA - ID 11984


Kroniekberichten

Datum 27 juni 1818
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 25 juni. Den 29 mei is, na sedert den 6 dito voor de Straat (opm: Straat van Gibraltar) gekruist te hebben, wegens gebrek aan provisie en aanhoudende tegenwind, te Malaga binnengelopen het schip REIGERSDAAL, kaptein L.H. Schneider, van Smirna (opm: Izmir) naar Amsterdam; hetzelve lag den 31 dito gereed, om bij de eerste gunstige gelegenheid de reis te vervolgen. Volgens schrijven van gemelde kaptein, waren aldaar, uit hoofde van gedurige westelijke winden, circa zestig schepen liggende, waarvan vier Hollandse, en onder deze de AURORA, kaptein R. Akkerman, van Barcelona.

Afbeelding
Datum 26 februari 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. R. Hoyman, J. van Ouwerkerk de Vries, T. van Olivier, J.E. Lublink en J.H.A. Balwé, makelaars, zullen, op maandag den 13 maart 1820, des avonds te zes uren, te Amsterdam, in het Nieuwezijds Heeren-Logement, op de Haarlemmerdijk, verkopen: een extraordinair wel bezeild Brikschip, genaamd AURORA, gevoerd bij kapitein Pieter Kraay, lang 83 voet, wijd 21 voet 6 duim, hol 13 voet; breder bij de inventaris en berigt bij de makelaars en bij Van den Bey en Comp.

Afbeelding
Datum 19 oktober 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 17 oktober. Kapt. G.J. de Groot, voerende het schip MARIA, van Havana naar Amsterdam, meldt van de kust van Florida, van den 16 augustus, dat hij den 12 dito van Havana gezeild zijnde, twee dagen daarna op de hoek van de Floridase kust aan de grond geraakt was, alwaar het schip zo geweldig stootte, dat de stukken van de loze kiel en huid boven water kwamen; met adsistentie van vaartuigen, in welke een gedeelte der lading was overgescheept, had men het schip in vlot water gebragt, hetwelk naar New-Providence zou zeilen om te repareren. Van Nassau wordt van den 20 augustus gemeld, dat aldaar reeds een vaartuig met goederen uit het gemelde schip was aangekomen. (opm: zie RC 171020)

Afbeelding
Datum 25 augustus 1823
Krant AC - Amsterdamsche Courant

Den 24 juni was van Curaçao naar Amsterdam vertrokken het schip WILLEM EN GEORGE, kapt. G.J. de Groot, doch wegens bekomen lekkage den 26 juni te Aruba binnengelopen en moet lossen om geïnspecteerd te kunnen worden, te welken einde een commissie van deskundigen, op last van het Gouvernement van Curaçao benoemd, reeds naar Aruba vertrokken was (opm: zie AC 170923).

Afbeelding
Datum 17 september 1823
Krant AC - Amsterdamsche Courant

Het schip WILLEM EN GEORGE, kapt. G.J. de Groot, van Curaçao naar Amsterdam, te Aruba wegens lekkage binnengelopen, is, volgens nader ingekomen bericht, aldaar afgekeurd. (opm: zie AC 250823, RC 300923 en AC 131023)

Afbeelding
Datum 30 september 1823
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 28 september. De lading van het te Aruba afgekeurde schip WILLEM EN GEORGE, kapt. G.J. de Groot, van Curaçao naar Amsterdam, is, volgens brief van Curaçao van den 28 juli, zeer weinig beschadigd bevonden en zoude met de Curaçaose schoener ELIZA, kapt. William Turner, naar Amsterdam overgebracht worden. (opm: zie AC 170923)

Afbeelding
Datum 13 oktober 1823
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Texel,10 oktober. Heden is alhier gearriveerd het schip ELISA, kapt. W. Turner, van Curaçao, met de lading uit het te Aruba afgekeurde schip WILLEM EN GEORGE, gevoerd geweest bij kapt. G.J. de Groot. (opm: zie AC 170923)
Voorts arriveerde heden alhier de MARIA ELISABETH (opm: smak), kapt. D. Ouwehand, van Hull.

Afbeelding