Inloggen
VROUW TJARDA - ID 11625


Kroniekberichten

Datum 21 december 1814
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Te Gravesend is de 12e dezer gearriveerd het schip DE JONGE PETER, kapt. Plas (opm: JONGE PIETER, kapt. Pieter van der Plas), van Rotterdam.
De 13e zijn aldaar gearriveerd de schepen VROUW FANTE, kapt. Klomp, van Amsterdam; MARIA JOHANNA, kapt. Wiel (opm: kapt. Engel van der Wiel), van Rotterdam; DE VROUW TJARDA, kapt. Buining (opm: kof, kapt. Jacob H. Buining), van Vlissingen en DE JUFVROUW LYTSKE, kapt. Astrea, van Harlingen.
De 14e is vandaar uitgezeild het schip CHRISTINA, kapt. Roelofs (opm: kof, kapt. Douwe Roelofs), naar Amsterdam.
De 13e is op de hoogte van Margate gearriveerd het schip GOEREE, kapt. Thomson, van Goeree, met verlies van een anker en kabel.
De 8e is te Sunderland gearriveerd het schip MARY, kapt. Wright en de 9e het schip SARAH, kapt. Bell, beide van Schiedam, mitsgaders het schip DE VROUW ELISABETH, kapt. Middell (opm: kof, kapt. Hendrik Pieters Middel), van Dordrecht.
De 10e is te Hull gearriveerd het schip DE VROUW ELIZABETH, kapt. Nepperus (opm: kof, kapt. Frans Berend Nipperus), van Vlissingen.
De 14e is te Harwich gearriveerd het schip ZEELUST, kapt. Lucas van Vlissingen.

Afbeelding
Datum 01 augustus 1816
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 31 juli. Gisteren avond is er een kof op de Vlakte verongelukt, genaamd de VROUW FYARDA, kapt. J.H. Buning (opm: VROUW TJARDA, kapt. Jacob H. Buining), geladen met tarw en steenkolen, komende van Newcastle en gedestineerd naar Rotterdam; het schip is reeds vol water, doch de equipagie is geborgen; er zijn schuiten van hier derwaarts gezonden om de lading te bergen. (opm: zie RC 030816)

Afbeelding
Datum 03 augustus 1816
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 2 augustus. Men meldt dat er van het verongelukte schip (opm: kof VROUW TJARDA, zie RC 010816) een gedeelte van de lading, ankers, zeilen, kabels en lopend want door de vissers alhier zijn aangebragt.
Later wordt gemeld dat het verongelukte schip door de hoge zee geheel verbrijzeld was.

Afbeelding