Inloggen
VROUW REBECCA - ID 11601


Kroniekberichten

Datum 07 februari 1817
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Verkoop op 7 februari 1817 te Winschoten door notaris Mr. J. Freeseman Viƫtor, o.a.
- 1/32 Aandeel in het kofschip (opm: ZEELUST), gevoerd door J.C. Lucas.
- 1/32 Aandeel in dat (opm: VROUW ANNA) door D.H. van Wijk, en
- 1/32 aandeel in dat (opm: VROUW REBECCA) door R.D. van Wijk bevaren.

Afbeelding
Datum 01 september 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 21 augustus binnengekomen de tjalkschepen de VROUW CATTRINA, kapt. C. Sandervelt (opm: waarschijnlijk buitenlander), die FROUW ENGEL, kapt. H.L. Meijer (opm: waarschijnlijk buitenlander), beide met rogge van Rostock.
Den 22 dito binnengekomen het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. Rinse D. Lovius, met hout van Hamburg. Uitgezeild de kofschepen NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harms, de JONGE CORNELIS, kapt. Jelle Haijes van der Laan, beide met haver naar Londen.
Den 23 dito binnengekomen de tjalkschepen de VROUW GESINA, kapt. J.H. Sprik, met rogge van Memel (opm: Klaipeda), GEERTRUIDA, kapt. J.H. Juister, met tarwe van Dantzig (opm: Gdansk), het kofschip de VROUW REBECCA, kapt. J.R. Brans (opm: Jan Reins Brons), met ballast van Amsterdam; de smakschepen de VROUW GESINA, kapt. B.H. Schipper, met rogge van Elbing (opm: Elblag), de VROUW ITINA (opm: waarschijnlijk VROUW ETTINA), kapt. A.J. Zeeman, met hout van Noorwegen, de JONGE JOHAN, kapt. J.W. Reinders, met tarwe van Rostock, komt de laatste alhier binnen door zware lekkagie, om te repareren (opm: smak, zie ook LC 171020); het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larsen, met hout van Noorwegen, het kofschip WINDLUST, kapt. N. Jacobs, met koper, olie &c (opm: etc.) van Petersburg, komt alhier binnen door zware lekkagie, om te repareren (opm: zie RC 290820).
Den 24 dito binnengekomen het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Jan B. Goosens, met hout van Noorwegen.
Den 25 dito binnengekomen de smakschepen de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses; de VROUW SABINA, kapt. J.D. Duintjer, beide met hout van Noorwegen; het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, en het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, beide met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip de GOEDE INTENTIE, kapt. T.J. van der Veer, met haver, en het schonerschip MARY, kapt. Wm. Atkinson, met kaas, beide naar Londen.
Den 26 dito binnengekomen het smakschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. S.E. de Jonge (opm: Popke E. de Jonge), met hout, het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazebij, met ballast van Londen.
Den 27 dito uitgezeild de schonerschepen HOPE, kapt. William Barfield, en LUNA, kapt. Robert Cubith, beide met boter naar Londen.
Den 28 en 29 niets gepasseerd.
(opm: de Leeuwarder Courant is helaas niet altijd volledig leesbaar, zodat af en toe iets niet kan worden ingevuld)

Afbeelding
Datum 15 november 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 13 november. In Texel is (opm: o.a.) binnengekomen J.R. Brons (opm: VROUW REBEKKA) van Dantzig (opm: Gdansk); aan boord bevindt zich de equipagie van het op de Noordzee, door de laatste storm, gezonken smakschip de JONGE ROELOF, kapt. L.R. Roelfsema (opm: bouwjaar maart 1821; kapt. Lucas Roelfs Roelfsema), met tarwe van Kiel naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 14 december 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 12 december. Kapt. J.R. Brons, voerende het schip de VROUW REBEKKA, van Amsterdam naar Bordeaux, meldt uit de haven van Texel van den 8 december, dat zijn schip in de storm van den 6 dito voor twee ankers van de rede en op de Zuidwal aan de grond gedreven, doch die dag weder vlot geworden en in de haven van Texel gekomen was; hetzelve was digt, en had, behakve het verlies van ca. 25 vademen (opm: ca. 45 meter) ankertouw, een tros en een sloep, zeer weinig schade bekomen.

Afbeelding